Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+22
$   39.43
  42.75

21 квіт. 2024 16:48

Останнє оновлення  
21 квіт. 2024 16:48
Події
0

188

0

Затримали військових, яких підозрюють у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Затримали військових, яких підозрюють у вбивстві поліцейського на Вінниччині

За попередніми даними, чоловіки незаконно перевозили гранати. 


В Одеській області затримали нападників, які вбили поліцейського у Вінницькій області 20 квітня. Батькові і сину загрожує довічне ув’язнення. Вони – військовослужбовці.

Про це повідомив керівник Нацполіції Іван Вигівський у Facebook.

Оперативні служби встановили місце перебування фігурантів — вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисника.

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.

«За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України - Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі», - зазначив Вигівський.

Підозрювані у нападі на поліцейських планували виїхати з України, повідомила в ефірі телемарафону речниця Нацполіції Олена Бережна. Вони переховувалися в закинутій будівлі на Одещині.

За словами затриманих, вони перевозили в автомобілі бойові гранати — це нібито стало причиною нападу на поліцейських. Точний мотив встановить слідство.

Затримали військових, яких підозрюють у вбивстві поліцейського на ВінниччиніЗатримали військових, яких підозрюють у вбивстві поліцейського на Вінниччині - фото 2

Нагадаємо, вчора, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений.