Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 04 травня
+14
$   39.4
  42.34

24 лют. 2024 12:57

Останнє оновлення  
24 лют. 2024 12:57
Події
0

241

0

За два роки великої війни в Україні загинули 528 дітей – Зеленська

За два роки великої війни в Україні загинули 528 дітей – Зеленська

Більш як 300 дітям знадобилося протезування.


Протягом двох років повномасштабного вторгнення Росії в Україну, загинули понад пів тисячі дітей, щонайменше 1230 – зазнали поранень.  

Про це розповіла перша леді Олена Зеленська.

Загалом загинули 528 дітей. Протягом останніх двох тижнів це були брати з Харкова – семирічний Олексій і чотирирічний Михайло. Десятимісячний Паша загинув зі своїми батьками від спричиненої російським обстрілом пожежі. Також росіяни забрали життя дев’ятирічного Ярослава із Селидового: він лежав із мамою в лікарні, коли туди поцілила ракета.

За словами першої леді, щонайменше 1230 дітей зазнали поранень – у понад 330 випадках їм знадобилося протезування.

Понад два мільйони українських дітей виїхали за межі країни, щоб урятуватися.

Зеленська додає, що більш як мільйон дітей в Україні навчаються повністю онлайн, тому що Росія атакує прифронтові регіони. І низка шкіл – приблизно 2 тисячі – досі не мають бомбосховищ.

Понад 19 тисяч дітей викрала й вивезла до себе росіяни з тимчасово окупованих територій.

Також через війну, яку розвʼязала Росія, в Україні народилося на третину менше дітей: 187 тисяч у 2023 році проти 237 тисяч у 2021-му.

«Розв’язана Росією війна свідомо цілить у дітей. Але в них є ми – їхні дорослі. Ми боремося за них і не віддамо війні. Щодня тисячі дорослих в Україні та світі лікують, визволяють із полону, приймають у сім’ї тих, хто втратив родину, будують укриття для шкіл (зокрема, цим займається моя Фундація)», – зазначила Зеленська.

Читайте також: У річницю широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, редакція Україна.info зібрала головні події, які нам довелося пережити за два роки великої російсько-української війни.