Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

31 трав. 2024 11:56

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

258

0

З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ

З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ

Проєкт майбутнього храму схвалив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.


На території Козацької церкви Пресвятої Покрови, що у Кам’янському на Дніпропетровщині, розпочалося будівництво храму Православної церкви України, який буде збудовано з урахуванням української архітектури та козацьких традицій.

Про це на своїй сторінці написав мер міста Андрій Білоусов.

За словами Білоусова, багато років Козацька церква Пресвятої Покрови орендувала комунальне приміщення. Після звернення настоятеля церкви отця Феодосія до міського голови Андрія Білоусова це питання було вирішено, і будівля вже у власності релігійної громади. В майбутньому її буде переобладнано в духовно-соціальний центр при храмі.

Відомо, що у жовтні 2023 року презентований проєкт майбутнього храму схвалив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час свого візиту до Кам’янського.

На знак подяки Андрій Білоусов отримав від Владики Симеона пам’ятну медаль, присвячену п’ятій річниці Об’єднавчого Собору, вручення Томосу про автокефалію та інтронізації Предстоятеля ПЦУ.

З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУЗ урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ - фото 2З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ - фото 3З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ - фото 4З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ - фото 5З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ - фото 6З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ - фото 7З урахуванням козацьких традицій та української архітектури: у Кам’янському зводять храм ПЦУ - фото 8

Нагадаємо, в лютому цього року митрополит Епіфаній освятив храм Юрія Переможця у Дарницькому районі столиці.