Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

9 січ. 2024 10:06

Останнє оновлення  
9 січ. 2024 10:06
Суспільство
0

135

0

«Їжак» проводить воїнів на передову: найбільше закарбовуються очі

«Їжак» проводить воїнів на передову: найбільше закарбовуються очі

Після війни воїн мріє повернутися до програмування.


Військовий із позивним «Їжак» супроводжує бійців на передній край. Історію сержанта одного з підрозділів 110-ї ОМБр розповідає СтратКом ЗСУ.

«Часто завожу та вивожу з позицій, особливо, якщо це новачки, яким треба все пояснити, показати. І від моєї упевненості багато в чому залежить їхня готовність іти. Мабуть, серед того, що найбільше закарбується в пам’яті з цієї війни, будуть очі хлопців, які дивляться на тебе з певним острахом, але й з колосальною довірою. Перед виходом я особисто перевіряю маршрут і протягом усього шляху тримаю усіх у полі зору, за кожного переживаю, раджу, як краще зробити. Тут спрацьовує, схоже, не тільки сержантський, а й батьківський рефлекс», – сміється «Їжак».

Його старший син теж пішов воювати. Іноді він так само потребує батькових порад та допомоги.

"Спочатку волонтерив, потім мобілізувався. Якось дзвонить: «Тато, нас так накривають, що робити?» Кажу: «Рий убік «лисячу» нору». Знайшов йому ескіз в інтернеті, надіслав, детально розповів, як правильно копати", – розповідає «Їжак».

«Допомагаю, чим можу. Волонтери купили мені тепловізор, я одразу віддав сину, йому він потрібніший».

Після війни «Їжак» мріє повернутися до улюбленого заняття – програмування – і розробити авторську гру.

«Можливо, навіть про війну. Але таку, щоб мала, крім розважального, навчальний елемент. Щоб гравець розумів, як облаштувати ВОП, де поставити розтяжку, де і як треба мінувати тощо», – розмірковує сержант.

«Їжак» проводить воїнів на передову: найбільше закарбовуються очі«Їжак» проводить воїнів на передову: найбільше закарбовуються очі - фото 2«Їжак» проводить воїнів на передову: найбільше закарбовуються очі - фото 3

8 січ. 2024 11:22

Останнє оновлення  
1 квіт. 2024 07:21
Події
0

168

0
Загинув 23-річний льотчик з позивним Blue Helmet. Відео

Владислав Залістовський був пілотом бойового літака МіГ-29.


Загинув 23-річний льотчик з позивним Blue Helmet. Відео

На війні загинув 23-річний льотчик 114-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ Владислав Залістовський на позивний Blue Helmet.

Цю інформацію в понеділок, 8 січня, підтвердив його побратим у коментарі “Суспільному”.

Владислав Залістовський — родом із Малина Житомирської області. У 2021 році закінчив льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. 

“Ми втратили не просто пілота, а й надійного побратима, друга, сина та просто чудову та яскраву людину Владислава! Він був одним з тих, з ким я б виконав будь-яке завдання з впевненістю, що він мене не залишить у важкій ситуації, що було і по військовій справі, і по життю в цілому! Владислав загинув, захищаючи наше небо, хоча йому було всього лиш 23. Тільки вдумайтеся в цю цифру 23 роки, а він був пілотом бойового літака МіГ-29 і мав на своєму рахунку вже десятки бойових вильотів. Я схиляю голову перед ним і віддаю шану, як справжньому бойовому пілоту, який загинув, захищаючи Україну!”, — написав в Instagram інший пілот Air Fighter.

Владислав Залістовький був пілотом бойового літака МіГ-29.

Загинув 23-річний льотчик з позивним Blue Helmet. Відео

Дівчина Владислава Євгенія Нестеренко залишила пост у соцмережі:

"Мій герою! Я ніколи не думала, що на моїй сторінці буде подібний пост. Ти любив свою роботу, своє життя, своє небо, але воно зіграло з тобою злий жарт. Ти назавжди залишишся в моєму серці найкращим хлопчиком у світі. І не тільки в моєму", - написала Євгенія.

Вона додала, що зумисне не робитиме світлини Владислава чорно-білими, адже хлопець був яскравим і любив життя.

"Чомусь небо забирає кращих. Вічного тобі польоту, мій янголе. Я вірю, що ти все бачиш… Я зроблю все, щоб винні були покарані! Я дуже тебе люблю", - підсумувала дівчина.