Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
ср, 08 травня
+12
$   39.3
  42.31

7 січ. 2024 17:05

Останнє оновлення  
7 січ. 2024 17:05
Політика
0

113

0

Японія виділила майже 40 млн доларів для України на системи виявлення дронів

Японія виділила майже 40 млн доларів для України на системи виявлення дронів

Гроші направлять на закупівлю систем для виявлення ворожих безпілотників.


Японія виділила Україні $37 млн доларів. Ці кошти направлять на закупівлю систем для виявлення ворожих безпілотників.

Про це заявила очільниця МЗС Японії Йоко Камікава 7 січня під час брифінгу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою.

Камікава зазначила, що прибула до столиці України, аби оголосити про підтримку України з боку Японії.

«Японія активно просуває підтримку України. У межах нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотників», – заявила Камікава.

Також Камікава передасть Україні пʼять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів.

20 листоп. 2023 17:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

79

0
Японія планує надати 160 млн євро на проєкти економічного відновлення України

Японія запевнила що й надалі підтримуватиме Україну.


Screenshot_24

Японія планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України. 

Про це заявив представник Уряду Японії під час зустрічі з українськими урядовцями у понеділок, 20 листопада, повідомив Урядовий портал.

Японські державні міністри запевнили, що позиція їхньої країни щодо підтримки України буде незмінною.

Зокрема на зустрічі були присутні державний міністр закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державний міністр економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представники японського бізнесу.

Українські урядовці озвучили пріоритети Уряду України щодо швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Україна подякувала японській делегації за місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови.

«Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України», — сказав прем’єр-міністр України.

7 груд. 2023 18:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

120

0
Україна отримає від Японії $4,5 млрд

Японський прем’єр наголосив на важливості відновлення України


Screenshot_11

Японія виділить Україні допомогу на суму 4,5 млрд доларів.

Про це повідомили на сайті японського МЗС.

Зазначається, що Японія вирішила надати 1 мільярд доларів на гуманітарну допомогу та відбудову Україні і ще 3,5 млн доларів — для посилення кредиту для позик Світового банку.

«Загалом Японія готова надати на підтримку $4,5 млрд, включаючи цю додаткову підтримку та збільшення кредиту Світовому банку», — йдеться у повідомленні МЗС Японії.

Японський прем’єр наголосив на важливості відновлення України та анонсував приватний японсько-український економічний Проєкт реконструкції України, який розпочнеться у лютому 2024 року.

21 груд. 2023 12:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

118

0
Україна отримала $950 млн від Японії в рамках проєктів Світового банку

Гроші спрямують для відшкодування видатків держбюджету України на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги.


Україна отримала $950 млн від Японії в рамках проєктів Світового банку

До Державного бюджету України надійшло близько 950 млн доларів від Японії у рамках проєктів Світового банку на відновлення та соціальний захист.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

Фінансування складається з гранту Японії на суму 52,4 млн дол. в рамках проєкту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE) та позики від Уряду Японії обсягом 900 млн дол через проект «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE).

Гроші спрямують для відшкодування видатків держбюджету України на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги. 

«Реалізація таких найважливіших ініціатив, як HOPE та INSPIRE допомагають Уряду впроваджувати належні державні послуги та соціальну підтримку своїм громадянам та ліквідовувати наслідки спричинені повномасштабним вторгненням Росії», — зазначив Сергій Марченко.

Проект INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд доларів США із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), за підтримки Уряду Японії та націлене на забезпечення соціального захисту вразливих верств населення під час та після війни, покращення доступу до соціальної допомоги та соціальних послуг, а також посилення адаптивності системи соціальної підтримки для ефективного реагування на виклики сьогодення та у майбутньому.

Метою проекту HOPE є відбудова  інфраструктури на постраждалих від бойових дій територіях, на деокупованих та постраждалих регіонах України. Кошти також надаватимуться власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту. Проект підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови та узгодженості з цілями української євроінтеграції.