Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+26
$   41.1
  44.63

24 груд. 2023 18:59

Останнє оновлення  
24 груд. 2023 18:59
Суспільство
0

178

0

Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом

Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом

Президент побажав українцям перемоги і миру, а також надії, віри, любові та достатку.


Ввечері 24 грудня, у Святвечір, Президент Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом. Цьогоріч Україна вперше святкуватиме на держаному рівні лише 25 грудня, а не 7 січня.

Привітання опублікували на сайті глави держави.

За словами глави держави, уже другий рік Різдво в Україні має «інший настрій, контекст, інший присмак». Тому головним проханням у молитві на Святвечір буде те, щоби повернулися живими захисники України і щоб вони повернулися переможцями.

Зеленський вітав з Києво-Печерської лаври. Він зазначив, що це місце пережило чимало потрясінь і ударів.

«Наруга, осквернення, грабежі. Орда, нацисти, радянські часи. Це місце захоплювали, спалювали, руйнували. Але ніхто й ніколи не зміг знищити остаточно й назавжди. Лавра завжди витримувала, щоб відродитися знову. І після кожного удару не лише відновлювалась, а ставала більшою та міцнішою», – зазначив президент.

Він додав, що Лавра була й залишається місцем сили для людей.

«Джерелом надії та духу для наших людей. Для всіх, хто вірить. У перемогу правди. Перемогу України».

Президент сказав, що час напередодні Різдва – час найдовших ночей у році. Водночас день вже починає зростати.

«Але вже завтра день починає зростати, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє. І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні – це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні – наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: «Христос народився!», – додав глава держави.



24 груд. 2023 13:31

Останнє оновлення  
24 груд. 2023 13:31
Культура
0

3597

0
Де дивитися трансляції богослужінь різних церков на Святвечір і Різдво. Розклад

Глядачі зможуть побачити нічні та ранкові служби Православної церкви України, Української греко-католицької церкви та Римсько-католицької церкви в Україні.


Українці зможуть онлайн дивитися трансляції богослужінь українських церков на Святвечір (24 грудня) та Різдво (25 грудня).

Окрім того, ввечері 24 грудня відбудеться трансляція Нічної Різдвяної Меси у Ватикані під проводом Святішого Отця Франциска, а вдень 25 грудня — Різдвяного привітання й Апостольського благословення для Рима й цілого світу з площі Святого Петра в Римі.

Як повідомили в телекомпанії Суспільного мовлення, нічні та ранкові служби Православної церкви України, Української греко-католицької церкви та Римсько-католицької церкви наживо транслюватимуть телеканали.

Неділя, 24 грудня

Телеканал Суспільне Культура

16:45 – Всенічне бдіння Православної церкви України у Навечір’я Різдва Христового. Трансляція з Михайлівського золотоверхого собору.

19:45 – Велике повечір'я з Литією Української греко-католицької церкви у Навечір'я Різдва Христового. Трансляція з Патріаршого собору Воскресіння Христового.

21:15 – Нічна Різдвяна Меса (Пастирка) Римсько-католицької церкви в Україні з храму Святого Олександра в Києві.

22:45 – Нічна Різдвяна Меса (Пастирка) під проводом Святішого Отця Франциска. Трансляція з базиліки Святого Петра у Ватикані.

Понеділок, 25 грудня

Місцеві канали Суспільного Мовлення

07:00 – Різдвяна утреня та Архиєрейська Божественна Літургія Української греко-католицької церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Телеканал Суспільне Культура

9:00 – Різдво Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа Православної церкви України. Трансляція з Софійського собору.

12:00 – Різдвяна Свята Меса Римсько-католицької церкви в Україні з храму святого Олександра.

13:30 – Різдвяне привітання й Апостольське благословення для Рима й цілого світу «Urbi et Orbi» Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі.