Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

25 серп. 2023 10:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

117

0

Військові будували командиру двоповерхову віллу на Львівщині

Військові будували командиру двоповерхову віллу на Львівщині

Відбулись обшуки за місцем проживання підозрюваного.


1-44

Силовики викрили на системних зловживаннях заступника командира однієї з військових частин Львівщині. Зокрема, посадовець дав вказівку бійцям будувати для нього маєток.

Про це повідомляє ДБР.

З середини липня цього року солдати, замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, працювали на приватному об’єкті «командира». До ремонтно-будівельних робіт на своїй двоповерховій віллі він залучив 7 військовослужбовців.

Також, за оперативними даними, посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина. За наявними даними, у ньому військовослужбовцям продавали харчові продукти, які держава офіційно виділяла для забезпечення військових.

Наразі відбулись обшуки за місцем проживання фігуранта. Правоохоронці вилучили документацію, та велику суму грошей у різній валюті.

Заступника командира підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 426-1). Передбачене статтею покарання — позбавлення волі на строк до 12 років.

Готуються клопотання про обрання запобіжного заходу — тримання під вартою.

Військові будували командиру двоповерхову віллу на Львівщині

18 серп. 2023 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

115

0
На Одещині посадовець військової частини змушував бійців будувати собі маєток

ДБР викрило посадовця військової частини, який використовував підлеглих бійців замість будівельників


1-37

На Одещині військові за наказом заступника командира батальйону майже рік будували його приватний будинок, отримуючи за це зарплатню, як за виконання службових обов’язків.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За інформацією слідства, з серпня минулого року заступник командира військової частини дав вказівку бійцям замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, будувати для нього маєток під Одесою.

Поки військовослужбовці працювали будівельниками, їм нараховувалась заробітна плата, як військовим. Збитки – понад 2 млн грн.

Заступнику командира повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

На Одещині посадовець військової частини змушував бійців будувати собі маєтокНа Одещині посадовець військової частини змушував бійців будувати собі маєток - фото 2На Одещині посадовець військової частини змушував бійців будувати собі маєток - фото 3На Одещині посадовець військової частини змушував бійців будувати собі маєток - фото 4