Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

12 лип. 2023 08:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

140

0

Велика Британія надасть Україні пакет підтримки на $65 мільйонів - Reuters

Велика Британія надасть Україні пакет підтримки на $65 мільйонів - Reuters

Ріші Сунак вважає, що підтримка просування України на шляху до членства в НАТО стане сигналом для Путіна.


Screenshot_2

Британський уряд надасть Україні пакет підтримки у розмірі 64,7 мільйона доларів. Засоби призначені для ремонту обладнання та створення військового реабілітаційного центру.

Видання Reuters пише, що в рамках нового траншу підтримки, який буде обговорюватися на саміті НАТО, Великобританія і члени G7 нададуть тисячі додаткових боєприпасів для Challenger 2 і більше 70 бойових і транспортних машин. Програми фінансуватимуться за рахунок Комплексного пакету допомоги НАТО для України та підтримуватимуться фахівцями з реабілітації з усього Північноатлантичного союзу.

Очікується, що спільна декларація буде підписана всіма членами G7. У декларації вкажуть, як союзники будуть підтримувати Україну найближчими роками, щоб покласти край війні.

"Підтримка просування України на шляху до членства в НАТО в поєднанні з офіційними, багатосторонніми і двосторонніми угодами і переважною підтримкою членів НАТО послужить сильним сигналом президенту Путіну і поверне мир в Європу", — заявив прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

21 черв. 2023 11:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

157

0
Британія оголосила про допомогу Україні у розмірі 3 млрд доларів

Під час конференції сторони обговорять реформи, що необхідні для післявоєнного відновлення України


2827518

Британія оголосила про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час Конференції з питань відновлення України.

"Уряд Британії хоче підтримати Україну в подальші роки. Впродовж наступних трьох років ми надамо довгострокові гарантії на 3 млрд доларів. Ми хочемо підсилити інвестиції разом з екологічними ініціативами", - заявив Сунак.

Конференція, присвячена відновленню України, наразі проходить в Лондоні. Участь у ній беруть понад тисяча представників з 61 країни, включаючи високопосадовців, представників неурядових організацій та сотні бізнес-лідерів і підприємців.

Серед виступаючих на конференції присутні президент Єврокомісії, Урсула фон дер Ляєн, держсекретар США, Ентоні Блінкен, президент України, Володимир Зеленський, голова уряду України, Шмигаль, а також прем'єр-міністр Великої Британії, Ріші Сунак.