Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

31 лип. 2024 09:46

Останнє оновлення  
31 лип. 2024 13:18
Світ
0

472

0

Вбили лідера терористичної організації ХАМАС в Ізраїлі Ісмаїла Ханію

Вбили лідера терористичної організації ХАМАС в Ізраїлі Ісмаїла Ханію

Офіційний Ізраїль, який звинувачують у вбистві, наразі не коментує подію.


Вбили терористичної організації ХАМАС в Ізраїлі Ісмаїла Ханію

31 липня, вранці, у Тегерані, вбили Ісмаїла Ханію – керівника терористичної організації ХАМАС.

Про це пише Reuters.

Смерть лідера підтвердив Корпус вартових ісламської революції Ірану. Подія сталася через кілька годин після того, як він був на інавгурації нового президента Ірану Масуда Пезешкіана. Триває розслідування.

В Ізраїлі наразі не коментували смерть лідера ХАМАС.

Новина про смерть Ханії надійшла менш як за 24 години після того, як Ізраїль повідомив про вбивство командира Хезболли, який, за твердженням ЦАХАЛ, стояв за ракетним ударом по стадіону з дітьми на зайнятих Ізраїлем Голанських висотах.

У ХАМАС переконані, що саме Ізраїль відповідальний за вбивство Ханії. Терористи назвали це «серйозною ескалацією», метою якої є «зламати волю ХАМАС». Разом з тим у ХАМАС наголосили, що продовжать свій шлях та «впевнені у перемозі».

Ханія, який зазвичай проживав у Катарі, був обличчям міжнародної дипломатії ХАМАС після того, як угруповання скоїло напад на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. Троє синів Ханії раніше загинули у Газі внаслідок авіаудару Ізраїля.

Призначений на найвищу посаду ХАМАС у 2017 році, Ханія подорожував між Туреччиною та столицею Катару Дохою, уникаючи перешкод для поїздок у заблокованому секторі Газа та виступав як переговорник на перемовинах про припинення вогню. Він також вів перемовини з Іраном, який підтримує ХАМАС.