Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.44
  46.24

14 черв. 2024 17:16

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

219

0

В Одесі підлітки підпалювали авто ЗСУ за вказівкою російських спецслужб

В Одесі підлітки підпалювали авто ЗСУ за вказівкою російських спецслужб

Подібні ситуації відбувають в інших областях.


Для дестабілізації ситуації в України, російські спецслужби вербують підлітків за гроші підпалювати автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомила Нацполіція.

За даними слідства, з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби РФ. Вони обіцяли неповнолітнім від 13 років щедру грошову винагороду за вчинення диверсій.

Так, в Одесі поліція викрила двох хлопців 13 та 16 років, які підпалили два автомобілі, що належали військовослужбовцям. Підлітків затримали разом із двома приятелями 16 та 18 років під час спроби підпалити ще одне авто.

За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, 17 та 18 років.

Більшості затриманих підлітків оголосили підозру в диверсії, за що загрожує ув’язнення. Наразі їх за рішенням суду тримають під вартою до винесення вироку. А наймолодшого, 13-річного хлопця, передали на поруки батькам.

Окрім того, підпали автомобілів ЗСУ зафіксували в Києві та Дніпрі. За цими фактами правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування.

Нацполіція закликає батьків уважніше ставитися до своїх дітей, а також попередити їх «про підступність ворога» та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, днями у Дніпрі невідомі підпалили автомобіль, який належить військовим Збройних сил України. На місці було виявлено пляшки від бензину. Правоохоронці вживають заходів для затримання злочинців.