Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

1 січ. 2024 14:07

Останнє оновлення  
1 січ. 2024 14:07
Події
0

100

0

В новорічну ніч у Харкові невідомі запустили салюти

В новорічну ніч у Харкові невідомі запустили салюти

Поліція шукає порушників.


В ніч на 1 січня невідомі у Харкові запустили феєрверк за допомогою пульта для дистанційного запуску. Правоохоронці намагаються знайти порушників.

Про це повідомили у поліції Харківської області.

Близько опівночі до поліції надійшло кілька викликів від громадян, що у парку в Слобідському районі Харкова невідомі запустили феєрверк. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Правоохоронці виявили установку запуску феєрверка, до якої був виведений провід. Попередньо встановлено, що феєрверк запускали за допомогою пульта для дистанційного запуску.

Наразі поліція намагається встановити правопорушників, аби притягнути їх до відповідальності.

Також у поліції додали, що в новорічну ніч 5 громадян перебували на вулицях у комендантську годину. Заборонених предметів у них не виявили, з усіма громадянами правоохоронці провели профілактичну бесіду.

3 трав. 2023 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

83

0
Зеленський підписав указ про заборону в Україні феєрверків. Що він передбачає?

Рішення набуде чинності через шість місяців.


179137-1_large

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про заборону в Україні феєрверків, петард та салютів. Рішення набуде чинності через шість місяців.

Проєкт Закону №7438 опубліковано на сайті Верховної Ради України. Документом вводиться низка обмежень на використання піротехніки в Україні.

Зокрема, вводиться заборона:

– на використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4;

– продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класів F2, F3, F4;

– продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класу F1, особам, які не досягли шістнадцяти років.

Як вказано у пояснювальній записці до законопроєкту, він спрямований на захист вразливих верств населення та тварин на законодавчому рівні.

"Незважаючи на воєнний стан та напругу в суспільстві, деякі громадяни продовжують використовувати піротехніку навіть у найбільш постраждалих від збройної агресії Росії містах. Зокрема, у засобах масової інформації активно поширюється інформація щодо запуску феєрверків у місті Буча Київської області, в якому через окупацію та масові обстріли загинула велика кількість людей", – аргументували автори документу.