Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.44
  46.24

26 черв. 2024 14:59

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Lifestyle
0

169

0

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото

Vogue зібрав легендарних атлетів та нових зірок національного спорту


З нагоди Олімпійських ігор-2024 редакція Vogue Ukraine підготувала фото українських атлетів, які є членами олімпійської та паралімпійської збірних України і готуються до літніх Ігор у Парижі.

На фото спортсмени позують в білизні та демонструючи свої підтягнуті тіла..

Марія Височанська, 21 рік. Художня гімнатика

9 травня 21‑річна Марія Височанська очолила команду атлетів з країн ЄС, що відкрили естафету олімпійського вогню у французькому Марселі.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото

Марта Костюк, 21 рік. Теніс

Для 17‑ї ракетки світу за версією Жіночої тенісної асоціації WTA цей рік став найкращим в кар’єрі: вона вийшла у чвертьфінал Відкритого чемпіонату Австралії, півфінал престижного турніру в Індіан-Веллсі в Каліфорнії, а також у фінали в Сан-Дієго та Штутгарті. Костюк – нова зірка українського тенісу, на яку покладають великі надії.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 2

Жан Беленюк, 33 роки. Греко-римська боротьба

Киянин Жан Беленюк став срібним призером Олімпіади в Ріо-де-­Жанейро 2016 року. На іграх у Токіо у 2020‑му він виступав із вивихом плеча – і здобув олімпійське золото. Суміщає спорт із політикою: депутат Верховної Ради України Беленюк є першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту, де опікується державною молодіжною політикою та питаннями спорту вищих досягнень. Кількість своїх медалей на чемпіонатах світу та Європи спортсмен уже не рахує.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 3

Людмила Лузан, 27 років. Веслування в каное

У цьому році режисер Максим Чужа зняв документальний фільм «Нові українські легенди. Людмила Лузан» про спортивний шлях каноїстки. Стрічка здобула престижну нагороду Intermedia-Globe Gold на 25‑му фестивалі WorldMediaFestivals Television & Corporate Media Awards 2024. У фільмі тренер Микола Мацапура розповідає про свою підопічну з Івано-Франківська: у неї жорсткий характер. Саме завдяки йому Лузан уже двічі виборювала олімпійські нагороди, срібло та бронзу в Токіо‑2020, а також двічі ставала чемпіонкою Європейських ігор.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 4

Олег Верняєв, 30 років. Спортивна гімнастика

Найтитулованіший гімнаст України, олімпійський чемпіон 2016 року в Ріо-де-Жанейро на паралельних брусах та віцечемпіон в абсолютній першості, багаторазовий чемпіон світу та семиразовий чемпіон Європи зі спортивної гімнастики. На Євро‑2024 зі спортивної гімнастики в італійському Ріміні 24 квітня гімнаст здобув срібло в багатоборстві.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 5

Ольга Харлан, 33 роки. Фехтування

Зірковий шлях спортсменки триває майже два десятиліття: у 14 років Харлан виборола перемогу в першому дорослому чемпіонаті Європи, у 18 – першу перемогу на Олімпіаді, у 19 – першу золоту медаль на чемпіонаті світу. В олімпійському кошику Ольги – золото 2008 року в Пекіні та срібло 2016‑го в Ріо-де-Жанейро в команді, а також бронза 2012‑го в Лондоні та 2016‑го в Ріо-де­Жанейро в індивідуальній першості.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 6

Оксана Зубковська, 42 роки. Стрибки в довжину

Паратлетка Оксана Зубковська – рекордсменка світу в стрибках у довжину серед спортсменів з порушеннями зору. Чотири рази здобувала звання паралімпійської чемпіонки. Минулого року з особистим рекордом сезону – 5,78 метра – вп’яте виборола першість світу у своєму класі T12 та отримала ліцензію до Парижа‑2024.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 7

Олексій Середа, 18 років. Стрибки у воду

Вундеркінд українського спорту, миколаївець Середа вперше виграв чемпіонат Європи в 13 років. Разом з напарником по команді Кіріллом Болюхом торік вони стали срібними, а цьогоріч – бронзовими призерами чемпіонату світу в синхронних стрибках. У березні Олексія визнали найкращим стрибуном у воду за версією Ліги плавання European Aquatics.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 8

Денис Остапченко, 23 роки. Параплавання

Остання гучна перемога полтавця Дениса Остапченка – золото на чемпіонаті світу з параплавання. Він став першим на дистанції 50 метрів на спині в класі S3, де змагаються спортсмени, що мають проблеми з кінцівками та не використовують у плаванні тулуб і ноги. Спортсмен завоював дві золоті медалі на чемпіонаті Європи, високі нагороди чемпіонату світу, а також золото, срібло та бронзу Паралімпіади‑2020 у Токіо.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 9

Вікторія Онопрієнко, 20 років. Художня гімнастика

Міжнародний олімпійський комітет зняв про Вікторію Онопрієнко документальний фільм, який починається словами: "Поки бомби падають на її рідний Київ, а батько захищає країну на фронті". Спортсменка тренується під керівництвом Ірини Дерюгіної та вже має сузір’я нагород і титулів: чемпіонка Європи, фіналістка Олімпійських ігор у Токіо, призерка чемпіонату Європи в команді, чемпіонату світу у вправах з булавами та Всесвітніх ігор у вправі зі стрічкою, переможниця в багатоборстві та в сольних вправах з обручем, м’ячем і стрічкою.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 10

Дар’я Білодід, 23 роки. Дзюдо

Дарʼя вперше зʼявилась на шпальтах українського Vogue у 18 років. Відтоді спортсменка тільки нарощує потужність: вона стала бронзовою призеркою Олімпійських ігор у Токіо, дворазовою чемпіонкою світу, триразовою чемпіонкою Європи у вазі до 48 кг. Вже два роки Білодід виступає в новій для себе ваговій категорії до 57 кг, перше золото в якій здобула на чемпіонаті Європи, що пройшов у хорватському Загребі в квітні.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 11

Анна Гонтар, 20 років. Параплавання

У 2021 році Анна стала бронзовою призеркою Паралімпіади в Токіо. У 2022‑му опинилась із родиною в окупації в Херсоні. Продовжувала тренуватися на суші – каже, її тримала мрія опинитися у вільній Україні та потрапити на змагання. Того ж року родина спортсменки евакуювалася за спеціальною програмою Паралімпійського комітету України та уряду Фінляндії. У 2022‑му Анна виборола золото і два срібла на чемпіонаті світу в Мадейрі, а в 2023‑му стала чемпіонкою, багаторазовою призеркою та рекордсменкою чемпіонату світу в Манчестері.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 12

Владислав Бухов, 21 рік. Плавання

Владислав народився в Донецьку та починав в академії «Шахтаря» із тренувань з футболу. Спортсмен не зробив футбольної кар’єри, але в 17 років виграв юніорський чемпіонат світу з плавання, у 18 – встановив світовий рекорд серед юніорів на чемпіонаті світу, а в 19 – змагався на Олімпіаді в Токіо. У 2024‑му в катарській Досі він виборов золото чемпіонату світу з плавання на дистанції 50 м вільним стилем – це перша перемога для України за 17 років у цій дисципліні.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 13

Данило Чуфаров, 34 роки. Параплавання

Торік на чемпіонаті світу з параплавання в Манчестері маріуполець Данило Чуфаров здобув три золоті медалі на дистанціях 100 м батерфляєм, 100 м вільним стилем та 200 м комплексним плаванням, а також срібло на 100 м брасом серед плавців з порушеннями зору і побив два світові рекорди. Зараз спортсмен готується до п’ятих Паралімпійських ігор у своїй кар’єрі.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 14

Таїсія Онуфрійчук, 16 років. Художня гімнастика

Висхідна зірка збірної України з художньої гімнастики Таїсія Онофрійчук дебютувала на дорослому Кубку світу – 2024 у 15 років й одразу завоювала три медалі: срібло у вправах з булавами та дві бронзи – у вправах із м’ячем та зі стрічкою. У травні на чемпіонаті Європи з художньої гімнастики в Будапешті Онофрійчук виборола бронзу у вправах з обручем.

Українські олімпійці знялися для Vogue Ukraine. Фото - фото 15