Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

5 черв. 2023 15:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

139

0

Українські капелани вперше пройшли навчання у Британії

Українські капелани вперше пройшли навчання у Британії

Тепер капелани відправляться на передову


Screenshot_4
Independent

Десять українських військових капеланів завершили двотижневе навчання зі своїми британськими колегами в рамках першого такого роду курсу.

Як пише “Європейська правда“, про це йдеться у повідомленні британського уряду.

Протягом останніх двох тижнів десять капеланів проходили стажування у Департаменті капеланів Королівської армії Великої Британії, щоб дізнатися більше про надання душпастирської опіки, духовної підтримки та моральних настанов під час військових операцій, а також у період післявоєнної відбудови, що настає після них.

“Тепер вони відправляться на передову лінії конфлікту України з росією, де їхнім завданням буде вселяти надію і відновлювати дух у військах, які борються за повернення суверенної території України” – йдеться у повідомленні.

Цей курс, розроблений британськими військовими капеланами за підтримки Збройних Сил Великої Британії в рамках операції “Орбітал”, був створений у відповідь на запит Збройних Сил України і мав на меті надати учасникам релігійні та практичні ресурси, необхідні для підтримки особового складу в найскладніших аспектах операцій – від важких переживань і втрат до труднощів з психічним здоров’ям.

Наразі 160 капеланів працюють у зростаючій багатоконфесійній капеланській службі українських військових, яка була офіційно створена у 2021 році. Існує прагнення збільшити їхні ряди до 738 капеланів, щоб забезпечити духовну та пастирську підтримку в підрозділах, госпіталях та навчальних центрах.

Преподобний Робін Річардсон, капелан Департаменту капеланського служіння Королівської армії, відповідав за розробку програми:

“Де б не були люди, вони потребують духовної підтримки, моральних настанов і пастирської опіки, яку надають капелани, незалежно від того, де вони перебувають – у підрозділах чи госпіталях".

Значна частина програми була присвячена капеланському служінню в оперативному контексті: учасники підтримували військовослужбовців, які в даний час проходять бойову підготовку у Вілтширі в рамках навчання українських новобранців, що проводиться під керівництвом Британії. Спеціально розроблена програма підкреслює широкий спектр підготовки, яку Британія надає Збройним силам України, включаючи базову піхотну підготовку, медичну підготовку і навчання на танках Challenger 2.

Українські капелани вперше пройшли навчання у Британії