Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

10 черв. 2024 18:02

Останнє оновлення  
10 черв. 2024 18:02
Події
0

145

0

Українські дельфінарії «Немо» мають філії в РФ і пов’язані з кремлівською партією – розслідування

Українські дельфінарії «Немо» мають філії в РФ і пов’язані з кремлівською партією – розслідування

Філія «Немо» може бути й у Білорусі.


Українська мережа дельфінаріїв «Немо» має філії в Росії і тимчасово окупованому Криму, а саму мережу курують екснардепи кремлівської партії «Единая Россия».

Про це йдеться у розслідуванні Molfar, проведеному спільно з зоозахисною організацією UAnimals.

Перший дельфінарій «Немо» відкрили у 2005 році в Одесі. Згодом його почало орендувати, а пізніше і викупило, товариство з обмеженою відповідальністю «Нерум». Через це товариство і простежується зв’язок із РФ, йдеться в розслідуванні.

За даними аналітиків, засновники компанії «Нерум» є власниками інших компаній – «Чудное море» та «Экологический центр». Останні дві засновували дельфінарії у низці російських міст, зокрема – Анапі, Джубзі, Вітязєво та Нижньому Новгороді. Тож є підстави вважати, що ці дельфінарії – філії української мережі «Немо».

У розслідуванні зазначається, що дельфінарії «Немо» працюють і в тимчасово окупованому Криму, а саме – у Феодосії та Алушті. З українською мережею «Немо» вони, ймовірно, пов’язані через ТОВ «Дельфинарий «Немо». Його засновником є згадана вище компанія «Нерум». Припускають, що компанії «Немо», «Чудное море» та «Экологический центр» зберігали звʼязки після вторгнення росії в Україну у 2014 році.

Також чимало російських дельфінаріїв, що мають зв’язки з українською мережею «Немо», розташовані у Краснодарському краї РФ. Розслідувачі вказують, що всі вони тісно повʼязані з Сергієм Зіріновим. Він є колишнім депутатом законодавчих зборів Краснодарського краю від партії «Единая Россия». Він був засновником та довіреною особою компанії «Чудное море».

Окрім цього, філія «Немо» може бути й у Білорусі. Розслідувачі звертають увагу, що дельфінарії у Мінську, в Алушті та Феодосії мають однакові логотипи та дизайн сайтів. Окрім цього, усі вони пропонують однакові подарункові сертифікати, на яких розміщені контакти одеського «Немо».