Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

7 лют. 2024 12:42

Останнє оновлення  
7 лют. 2024 12:42
Економіка
0

555

0

Україна починає модернізацію річкового флоту Дунайського пароплавства

Україна починає модернізацію річкового флоту Дунайського пароплавства

У планах – увесь тяговий флот Дунайського пароплавства.


Україна починає модернізувати річковий флот Дунайського пароплавства спільно з міжнародними партнерами.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Підготовчі роботи на суднах, призначених до модернізації, проведуть в Україні на заводі ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство» (УДП), а заміна двигунів відбудеться в Австрії. Перше судно типу «Капітан Антіпов» вже готується до відправлення до Австрії.

Зазначається, що економічний ефект від модернізації одного судна на рік – понад 800 тисяч євро і 20-25% палива. Також завдяки цьому буде можливо забезпечити скорочення простоїв в ремонті та витрат на пошук та купівлю запчастин.

В рамках договору законтрактовані японські двигуни Mitsubishi. В Україні наявні сертифікованих компанії, що можуть забезпечити їх сервісне обслуговування. Вже у квітні їх мають поставити на завод ÖSWAG.

Завдання інженерів – провести заміну двигунів таким чином, щоб це не вплинуло на ходові якості судна. Крім того, двигуни мають дообладнати для відповідності екологічним вимогам Stage5.

Одночасно з проєктом модернізації перших 5 суден тривають перемовини щодо модернізації інших серій самохідних суден. Стратегічна задача – модернізувати увесь тяговий флот Дунайського пароплавства, який на сьогодні налічує 45 одиниць (25 в експлуатації, 20 в резерві).

Україна починає модернізацію річкового флоту Дунайського пароплавстваУкраїна починає модернізацію річкового флоту Дунайського пароплавства - фото 2Україна починає модернізацію річкового флоту Дунайського пароплавства - фото 3