Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 02 травня
+19
$   39.64
  42.3

11 верес. 2023 10:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

97

0

Україна отримає ще 40 бойових машин піхоти Marder

Україна отримає ще 40 бойових машин піхоти Marder

Бронетранспортери є модернізованими Marder 1A3, які Rheinmetall раніше прийняла зі складу Бундесверу.


BMP-Marder-1A5

Федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall поставити в Україну 40 бойових машин піхоти Marder. Замовлення було розміщено у серпні 2023 року, його вартість складає десятки мільйонів євро.

Про це повідомляє на концерн Rheinmetall.

"Робота Rheinmetall над існуючими машинами йде повним ходом, щоб нова партія Marder могла бути поставлена відповідно до контракту у 2023 році", - йдеться у повідомленні.

Завдяки цьому замовленню загальна кількість машин Marder, які Rheinmetall поставить в Україну, збільшиться до 80.

У березні 2023 року компанія вже виготовила перші 20 бронетранспортерів для України на замовлення федерального уряду. Ще 20 бронетранспортерів компанії Rheinmetall було прийнято в експлуатацію у червні 2023 року і нещодавно доставлено і в Україну.

Бронетранспортери є модернізованими Marder 1A3, які Rheinmetall раніше прийняла зі складу Бундесверу. Ще навесні 2022 року компанія Rheinmetall за свій рахунок розпочала модернізацію бронетранспортерів до негайної бойової готовності.

Роботи над бойовою машиною піхоти Marder в даний час ведуться на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюс і Касселі. На місяць може постачатись до десяти бронетранспортерів.

Бойова машина піхоти Marder, розроблена для Бундесверу і досі використовується там, є однією з найперевіреніших систем озброєння такого типу у світі. За час експлуатації машина кілька разів модернізувалася та покращувалася за бойовими характеристиками.

10 верес. 2023 13:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

159

0
Уздовж українського кордону Росія тримає 46 пускових установок «Іскандер»

РФ активно застосовує проти українських військ авіацію, хоча й боїться потужної системи протиповітряної оборони України


Screenshot_3

Наразі Росія розгорнула 46 пускових установок ракетного комплексу «Іскандер» уздовж кордону з Україною.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький на щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES).

«Росія уздовж кордону з Україною на сьогодні розгорнула 46 пускових установок ракетного комплексу «Іскандер». Саме цим комплексом учора завдавали ударів. І балістичними ракетами, і крилатими ракетами теж комплексу «Іскандер». Таким чином, відбувається методичне знищення, насамперед, цивільних обʼєктів нашої держави», — наводить слова Скібіцького агентство Інтерфакс-Україна.

Також Скібіцький наголосив, що РФ активно застосовує проти українських військ авіацію, хоча й боїться потужної системи протиповітряної оборони України, яка підтвердила свою ефективність.

«Підтвердила тим, що відсоток крилатих ракет, інших боєприпасів, які спрямовуються на цивільні, на військові обʼєкти, знищуються нашою системою протиповітряної оборони. Ми дякуємо нашим партнерам за ті новітні засоби озброєння, які надані нашій державі, і вони є ефективними, вони дають змогу захищати нашу державу», — наголосив Скібіцький.