Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

28 трав. 2024 17:02

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

190

0

Україна націоналізувала судно російського олігарха Верховського

Україна націоналізувала судно російського олігарха Верховського

Вартість судна – понад 1 мільярд гривень.


Україна націоналізувала судно російського олігарха Олександра Верховського, вартість якого становить понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про великий риболовецький траулер «Бухта Соколовская», який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ добудовувався на заводі в Миколаєві.

Відомо, що даний траулер був складовою торговельного «флоту» підсанкційного олігарха, який входить до найближчого оточення кремля. Також Верховський є одним із фінансових донорів російської війни проти України.

Риболовецький промисел бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Ці кошти спрямовують на озброєння та матеріально-технічне забезпечення окупантів, які воюють проти України.

Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ. Співробітники СБУ викрили оборудку і заблокували російський траулер для його подальшого арешту та націоналізації.

Заступниця міністра юстиції Інна Богатих розповіла, що після пʼяти днів, протягом яких на рішення суду зможуть подати апеляцію, Фонд держмайна готуватиме актив до продажу, гроші від якого наповнять держбюджет.

Як зазначила посадовиця, російський підприємець в період з 2012 по 2017 роки був членом Ради федерації Федеральних зборів російської федерації від Сахалінської області. Як член Ради, Верховський у 2014 році проголосував за введення збройних сил рф на територію України. На початку 2023 року заявив про свою підтримку повномасштабного вторгнення.

У рейтингу журналу Forbes «200 найбагатших бізнесменів Росії – 2021» посів 185-ту позицію зі статком 600 млн доларів.

Раніше ми писали, що 92-метрова люксова яхта Royal Romance колишнього нардепа Віктора Медведчука набула статус українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України.