Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+14
$   39.43
  42.75

22 верес. 2022 07:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
СуспільствоТоп новини
0

131

0

Україна повернула з російського полону 215 людей. Їх обміняли на Медведчука

Україна повернула з російського полону 215 людей. Їх обміняли на Медведчука


Україна повернула з російського полону 215 людей. Їх обміняли на Медведчука

Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких 124 офіцери.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зокрема, звільнено 108 бійців полку «Азов» та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби.

«Серед звільнених – командир «Азова», Герой України Денис Прокопенко («Редіс»), Сергій Волинський («Волина»), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослав Паламар («Азов»), Олег Хоменко («Азов»), Денис Шлега з Нацгвардії України, Герой України Євгеній Бова, командувач 1-го окремого батальйону морської піхоти. Також повертається Катерина Поліщук («Пташка»)», – повідомив голова ОП Андрій Єрмак.

Звільнені й захисниці Мар’яна Мамонова, Яна Шумовецька та Анастасія Черненька, які потрапили в полон, перебуваючи при надії.

Україна повернула з російського полону 215 людей. Їх обміняли на Медведчука«Це найпотужніший результат у питанні звільнення полонених за весь час повномасштабного вторгнення», – констатував керівник Офісу президента.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови СБУ Василь Малюк, заступник начальника Головного управління розвідки Дмитро Усов та уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зустріли 200 звільнених українців.

«Безпосередньо ми сьогодні обміняли 200 громадян України на пана Медведчука. Хочу зазначити, що Медведчук – це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах», – заявив Василь Малюк.

Він зазначив, що під час роботи над справами Віктора Медведчука було знешкоджено низку агентурних мереж, затримано державних зрадників та здобуто велику кількість інформації, яка використовується у контррозвідувальних заходах.

Крім того, ще п’ятеро громадян були звільнені шляхом обміну на 55 російських полонених.

Україна повернула з російського полону 215 людей. Їх обміняли на Медведчука - фото 2

Майже всі звільнені вже на території України, окрім п’ятьох командирів «Азова», які, згідно з домовленостями, досягнутими раніше з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, перебувають у Туреччині під його особистими гарантіями захисту. Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов і міністр внутрішніх справ Денис Монастирський поряд із п’ятьма «азовцями».

«Вітаю вас, наших хлопців, наших героїв, із поверненням. Радий бачити кожного після того, як ми були тільки на телефонному зв’язку. Надзвичайно пишаємося тим, що ви зробили для нашої держави. Пишаємося кожним із вас», – сказав Володимир Зеленський під час відеовключення зі звільненими захисниками «Азовсталі».

title