Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

9 січ. 2024 13:10

Останнє оновлення  
9 січ. 2024 13:23
Світ
0

113

0

У Південній Кореї ухвалили закон про заборону вживання собачого м’яса

У Південній Кореї ухвалили закон про заборону вживання собачого м’яса

Закон ще має підписати президент.


У Південній Кореї ухвалили закон про заборону вживання собачого м’яса

9 січня парламент Південної Кореї прийняв законопроєкт про заборону розведення та забою собак для споживання.

Як пише Reuters, за законопроєкт проголосували 208 депутатів.

Закон набуде чинності після трирічного пільгового періоду.

Порушення закону каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років або штрафом у розмірі 30 мільйонів вон – приблизно 22,8 тисячі доларів США.

«Законопроєкт передбачає припинення розведення та вбивства собак для споживання людиною. Ми досягли критичної точки, щоб захистити мільйони собак від цієї жорстокої індустрії», – сказав зоозахисник Humane Society International Korea Борамі Сео.

Попередні рази спроба заборонити собаче м’ясо на законодавчому рівні зазнавали невдач через протести промисловості.

8 берез. 2023 16:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

77

0
Південна Корея схвалила передачу Україні польських САУ Krab


Південна Корея схвалила передачу Україні польських САУ Krab

Минулого року уряд Південної Кореї схвалив експортні ліцензії на постачання Україні САУ Krab, які виготовлені з південнокорейських компонентів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника оборонних закупівель у Сеулі. Це перше підтвердження того, що Південна Корея офіційно погодила передачу Україні озброєння, хоча й зробила це опосередковано. До цього офіційні особи Сеула відмовлялися коментувати передачу Україні гаубиць Krab. Директор європейсько-азійського відділу Бюро міжнародного співробітництва Кім Хьон Чел повідомив, що Агенція контролю за технологіями Адміністрації оборонних закупівель (DAPA) розглянула та схвалила передачу озброєння. “Ми переглянули всю документацію та можливі проблеми всередині DAPA… потім ми ухвалили рішення надати ліцензію Польщі на експорт“, — сказав він Reuters в інтерв’ю в штаб-квартирі DAPA в Сеулі. Krab – польська національна САУ. Вона має ліцензійну башту від британської самохідної гаубиці AS90. Довжина її ствола – 52 калібри. А в якості шасі для цієї САУ обрали південнокорейську платформу від САУ K9 Thunder. У травні 2022 року Польща передала Україні 18 польських гусеничних артилерійських гаубиць Krab. Потім у червні стало відомо, що Україна підписала угоду на придбання близько 60 одиниць цих гаубиць.

10 листоп. 2023 11:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

196

0
У Південній Кореї робот вбив чоловіка

Поліція розслідує точну причину нещасного випадку


Screenshot_8

Поліція розслідує точну причину нещасного випадку та недбалість особи, відповідальної за управління безпекою на підприємстві.

В місті Косон (Південна Корея) в центрі розподілу сільськогосподарської продукції промисловий робот на смерть задавив 40-річного працівника, прийнявши його за коробку з овочами. Про це повідомляє газета Kyonghyang Sinmun.

За повідомленням Національного поліцейського агентства Кьоннам інцидент стався 7 жовтня, близько 19:45. Тоді працівник виробництва перевіряв наявність помилок у датчиках промислового робота, що сортує продукцію. Під час нещасного випадку він працював разом з трьома колегами, які стали свідками того, як чоловіка затиснуло між лінією сортування продукції (роликом) і рукою робота. В результаті чоловік отримав важкі поранення в обличчя і верхню частину тіла і був доставлений в лікарню, але помер.

Поліція розслідує точну причину нещасного випадку і недбалість щодо особи, відповідальної за управління безпекою на підприємстві. На сьогодні робочою версією є та, що безпілотний робот, який сортує коробки з паприкою і переносить важкі палети, внаслідок збою налаштувань прийняв робітника за коробку з овочами.

29 листоп. 2023 17:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

100

0
У Південній Кореї роботи викладатимуть школярам англійську мову

У Сеулі також використовуватимуть голосові чат-боти під час усного навчання, а також для спілкування з іноземними студентами.


Screenshot_16

У початкових і середніх школах столиці Південної Кореї Сеулу наступного року зʼявляться роботи-репетитори. Вони допомагатимуть учням вивчати англійську мову.

Про це пише The Korea Times.

Уряд розроблятиме роботів спільно з приватною компанією. У березні 2024 року тестові екземпляри передадуть до пʼяти початкових і середніх шкіл. Роботи-вчителі працюватимуть на основі штучного інтелекту і виглядатимуть як машини, що наразі працюють в ресторанах.

Якщо пробні заняття з роботами будуть успішними, управління освіти Сеулу розширить перелік шкіл із роботами-викладачами. Крім того, у Сеулі використовуватимуть голосові чат-боти під час усного навчання, а також для спілкування з іноземними студентами.