Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
вт, 07 травня
+14
$   39.3
  42.31

6 берез. 2024 12:30

Останнє оновлення  
6 берез. 2024 12:30
Світ
0

520

0

У Німеччині чоловік 217 разів щепився проти COVID-19

У Німеччині чоловік 217 разів щепився проти COVID-19

Через це прокурор відкрив розслідування за фактом шахрайства.


Попри медичні рекомендації, у Німеччині 62-річний чоловік 217 разів зробив щеплення проти COVID-19. Він не мав жодних побічних ефектів після вакцинації.

Цей випадок задокументували в науковому журналі Lancet Infectious Diseases, передає ВВС.

Уколи чоловік собі робив протягом 29 місяців. Дослідники з університету Ерлангена – Нюрнберга кажуть, що чоловік, схоже, не постраждав.

«Ми дізналися про його випадок із газетних статей. Тоді ми зв’язалися з ним і запросили його пройти різні тести в Ерлангені. Він був дуже зацікавлений у цьому», – розповів доктор Кіліан Шобер з катедри мікробіології університету.

Чоловік надав свіжі зразки крові та слини. Дослідники також перевірили декілька заморожених зразків його крові, які зберігалися останніми роками.

«Ми змогли самі взяти зразки крові, коли чоловік отримав ще одне щеплення під час дослідження за його власним наполяганням. Ми змогли використати ці зразки, щоб точно визначити, як імунна система реагує на вакцинацію», – каже Шобер.

Доктор хвилювався, що гіперстимуляція імунної системи повторними дозами могла втомити певні клітини. Але дослідники не знайшли доказів цього. Окрім того, не було жодних ознак того, що чоловік колись був інфікований коронавірусом.

Дослідники наголошують, що не схвалюють гіпервакцинацію як метод підвищення адаптивного імунітету, оскільки проведених тестувань було недостатньо, щоб зробити висновки чи надати рекомендації громадськості.

Прокурор міста Магдебург зібрав докази щодо 130 уколів та відкрив розслідування за фактом шахрайства, але жодних кримінальних звинувачень не було висунуто.

Раніше ми писали, що люди, які не вживають м'ясної продукції, мають значно нижчі шанси інфікуватися COVID-19. Такого висновку дійшли вчені з Університету Сан-Паулу в Бразилії.