Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

10 січ. 2024 11:58

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

117

0

У Міноборони залишився ще один контракт з компанією Гринкевича

У Міноборони залишився ще один контракт з компанією Гринкевича

Угоду розірвуть, якщо з’являться підстави.


У Міністерства оборони залишився ще один контракт з компаніями, які пов’язані із родиною львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Це угода постачання харчування військовим.

Як повідомив заступник міністра оборони Віталій Половенко, контракт дії з 1-го січня до 1 квітня 2024 року.

«Це угода на постачання харчування військовим у Миколаївській та Херсонській областях. Це була остання угода, яку уклав департамент ресурсного забезпечення, який зараз розформовують», – пише Половенко.

За словами заступника міністра, ця укладена за результатами тендеру, проведеного на Прозоро, тобто до того, як МОУ стало відомо про арешти і затримання.

Також він додав, що уже почато службові перевірки. Одна група інспекторів перевіряє тендер, друга – контракт, третя – якість послуг. Так, інспектори перевірятимуть всі аспекті співпраці протягом всього терміну дії угоди.

Якщо з’являться підстави – угоду розірвуть.

«Зараз важливим пріоритетом є харчове забезпечення захисників. Утім, якщо зʼявляться хоч якісь підстави розірвати цей останній контракт достроково — ми негайно це зробимо», – додав Половенко.

 

9 січ. 2024 14:20

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

151

0
Міноборони розриває договори з компаніями Гринкевича

Бізнесмена звинувачують у розкраданні грошей на потреби українських військових.


Міністерство оборони повністю припиняє співпрацю з компаніями родини Гринкевичів, яких звинувачують у масштабному розкладанні грошей на потреби ЗСУ.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Віталій Половенко під час прес-конференції на тему «Легка промисловість – за прозорі закупівлі: українському захиснику – українську форму!».

«Яка позиція Міноборони щодо «кейсу Гринкевичів»? Позиція така: після публікації статті Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання договорів, які попередньо було укладено», – наголосив Половенко.

Відомо, що наприкінці грудня 2023-го ДБР затримало через хабар львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони. Він пропонував $500 тисяч одному з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Пізніше стало відомо, що родина Гринкевичів причетні до розкрадання понад мільярда гривень, які мали йти на потреби Збройних сил України, зокрема, на одяг для військових.