Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 25 жовтня
+9
$   41.31
  44.71

У Львові запрацював перший на заході України банк грудного молока

5 серп. 2022 15:03

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:54
Суспільство
0

62

0
У Львові запрацював перший на заході України банк грудного молока


У Львові запрацював перший на заході України банк грудного молока

У Львівській обласній клінічній лікарні створено банк грудного молока, він зможе забезпечити потреби всіх лікувальних закладів Львова і області, а в майбутньо у Західній Україні, які надають допомогу новонародженим.

Про це повідомили на сторінці медзакладу у Facebook.

«Вдалося реалізувати потрібну і важливу ініціативу - Банк грудного молока! Цією ідеєю загорілися давно і пишаємося тим, що все вдалося. Було достатньо складно, інколи непросто, щоразу виникали нові потреби і виклики.... та відступати назад і зупинятися на половині шляху, то не про команду нашого Неонатального центру», - йдеться у повідомленні медичного закладу.

Там кажуть, що усі роботи тривали кілька років, а вже зараз змінилося все до невпізнання: сучасний ремонт, потужне обладнання, комфортні умови, нова вентиляційна система, відеонагляд, потужна система водоочистки.

Вiдкриття банку присвячено Всесвітньому тижню з підтримки грудного вигодовування.

Унікальність проекту полягає в тому, що він повністю зреалізований за кошти меценатів. Загальна вартість проекту біля 15 млн гривень - це приклад дієвого фандрейзингу. Генеральним меценатом стала пані Людмила Согор, а також пан Андрій Шурин та благодійники Республіки Латвія за сприяння Петеріса Дімантса.

Зазначається, що тут щорічно медичну допомогу отримують близько 600 новонароджених високого перинатального ризику. Ці немовлята транспортуються з пологових стаціонарів міста та області в супроводі фахової команди та в умовах реанімобіля забезпеченого найсучаснішим обладнанням.

За результатами лікування до 95 % з усіх пацієнтів успішно виписуються здоровими. Саме в цих стінах виходили четверню та маленьку дюймовочку, яка народилася передчасно терміном вагітності 23 тижні з масою тіла 480 г.

«Отож, ми стартували. Важливо, й надалі продовжувати нашу складну системну роботу. Сьогодні перед нами нові виклики, але й нові можливості. Переконані, що нам усе вдасться! Нам точно не позичати фаховості, професійності, людяності і великої відповідальності», - кажуть у Львівській обласній клінічній лікарні.