Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

12 січ. 2024 12:18

Останнє оновлення  
12 січ. 2024 12:18
Події
0

98

0

У Києві посадовця метро підозрюють у завдані понад 13 млн грн збитків на постачаннях вагонів

У Києві посадовця метро підозрюють у завдані понад 13 млн грн збитків на постачаннях вагонів

Правоохоронці розвʼязують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу


Прокуратура підозрює заступника у комунальному підприємстві «Київський метрополітен» у завданні 13,1 млн грн збитків на постачаннях вагонів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру одному із заступників КП «Київський метрополітен» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що у період 2012-2017 років КП «Київський метрополітен», використовуючи кошти, надані за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку, уклало договори з двома акціонерними товариствами РФ щодо виробництва та поставки останніми вагонів для метрополітену.

Вказаними договорами передбачені штрафні санкції за порушення умов поставки вказаних вагонів.

У період 2013-2014 років постачальники порушили умови договору та у визначені терміни не поставили вагони на адресу КП «Київський метрополітен».

«Однак підозрюваний, через неналежне виконання службових обов’язків, погодив платіжні доручення на оплату вагонів у повному обсязі без вирахування суми штрафу, чим заподіяв комунальному підприємству збитки в розмірі 13,1 млн грн», – кажуть в прокуратурі.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідство триває.

9 груд. 2023 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

165

0
У Києві будуть зміни в організації дорожнього руху через закриття метро

У МВС обіцяють зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці.


496f93d0-90fa5e199539e8df4b7710e2376ffe50

У Києві запроваджують зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Це повʼязано із закриттям на ремонт деяких станцій метрополітену.

Про це повідомив міністр МВС Ігор Клименко після засідання Державної комісії ТЕБ та НС.

«У звʼязку із закриттям підземки основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися.

Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці», – пише міністр.

За словами Клименка, в організації дорожнього руху в столиці будуть зміни:

  • збільшать пропускну спроможність громадського транспорту;
  • відрегулюють хронометраж перемикання сигналів світлофора;
  • перенесуть для зручності зупинки громадського транспорту;
  • змінять деякі дорожні знаки.

Також працюватимуть посилені патрулі.

13 груд. 2023 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

139

0
У столичному метрополітені проводять обшуки

Встановлюють відповідальних осіб, через яких сталося затоплення тунелю метрополітену.


8759f93a4e6971650b0d998927b6385f

У середу, 13 грудня, поліція Києва проводить слідчі дії в КП «Київський метрополітен», ПрАТ «Метробуд», а також структурних підрозділах КМДА.

Про це повідомляють у поліції.

Правоохоронці мають на меті перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва та експлуатації відрізку підземки, де відбулося підтоплення. А також встановити відповідальних осіб, через яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

В поліції додали, що станції метро слугували також укриттям для киян та гостей міста під час повітряної тривоги. Крім того, через аварію у метрополітені тисячі людей вимушені шукати інші способи пересування столицею.

«Поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересуванню киян», – йдеться у повідомленні.

У столичному метрополітені проводять обшукиУ столичному метрополітені проводять обшуки - фото 2

27 груд. 2023 13:42

Останнє оновлення  
27 груд. 2023 15:32
Суспільство
0

104

0
Київське метро: між «Почайною» і «Тараса Шевченка» просідають тунелі. Через це можуть змінити рух

Також інтервали між потягами метро стануть довшими


Київське метро: між «Почайною» і «Тараса Шевченка» просідають тунелі. Через це можуть змінити рух

Між станціями метро «Почайна» і «Тараса Шевченка» просідають тунелі, але «великих проблем немає», повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник у інтерв’ю «Економічній правді».

Під час ремонту між станціями «Почайна» і «Тараса Шевченка», який планують улітку 2024 року, можуть запустити човниковий рух. Рух потягів не планують перекривати повністю, зупинятимуть рух одним тунелем, а не двома водночас. Найбільш імовірним сценарієм заступник Кличка називає почерговий човниковий рух одним тунелем у обидва боки.

Також інтервали між потягами метро стануть довшими. Крім того, «Київпастранс» має запустити додаткові маршрути наземного транспорту.

Раніше в КМДА повідомляли, що на час ремонту між станціями «Почайна» і «Тараса Шевченка» не закриватимуть перегін. Водночас згідно з переліком робіт у тендерній документації, ідеться не про плановий капітальний ремонт, заявляють у громадській ініціативі «Пасажири Києва».

«Розкриття котловану на тунелях, що збудовані закритим способом, заміна пошкоджених тюбінгів, відновлення порушенного габариту – це явно не плановий капітальний ремонт», – відзначають транспортні експерти.