Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

8 січ. 2024 14:44

Останнє оновлення  
8 січ. 2024 14:44
Події
0

113

0

У Харкові росіяни обстріляли дитячу залізницю

У Харкові росіяни обстріляли дитячу залізницю

Постраждалих немає.


Фото - РЕДПОСТ

У Харкові, 8 січня, внаслідок російського удару пошкоджена дитяча залізниця. Люди не постраждали.

Про це повідомили в «Укрзалізниці».

«Тривають відновлювальні роботи і дитяча залізниця у Харкові обов'язково повернеться, а дипломатичні рейси продовжують везти до України союзників, щоб ті наочно бачили, кого вважає своєю ціллю ворог», – кажуть у транспортній компанії.

Мала Південна залізниця – це структурний  підрозділ регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», який займається вихованням молодих залізничників, навчає їх теорії та практики функціонування залізничного господарства, а також допомагає їм у подальшій профорієнтації.

6 груд. 2023 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

175

0
«Укрзалізниця» запустила сервіс замовлення квитків для військовослужбовців

Це дозволить військовим придбати квиток, якщо поїздка раптова: на лікування, у відрядження, до рідних у відпустку.


2023-12-06 144156

«Укрзалізниця» запускає сервіс замовлення квитків для військовослужбовців. Тепер військові зможуть онлайн забронювати квитки навіть тоді, коли у вільному продажу їх немає.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Послуга впроваджується з огляду на потенційно високий попит на квитки у передноворічний період. Ще одна причина – висока потреба в придбанні квитків у день відправлення серед військових через термінові відрядження, поїздки на лікування», – йдеться у повідомленні.

У разі відсутності квитків у вільному продажу, забронювати квиток військовослужбовці можуть онлайн на порталі замовлення сервісних послуг за окремим посиланням: https://services.uz.gov.ua/military.

Військові зможуть бронювати квитки не тільки для себе, але й для побратимів, з якими прямують в одному напрямку.

Для того, щоб забронювати квиток, необхідно:

  • Залишити заявку не пізніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда;
  • Дочекатись спеціального коду замовлення на електронну пошту;
  • Викупити квиток у касі не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда, предʼявивши касиру дійсний військовий квиток або посвідчення офіцера.

Спецзамовлення квитків доступне на 17 найбільш затребуваних серед військових поїздів з огляду на маршрути їх прямування з/до міст, наближених до зони ведення бойових дій.

Як пояснили у транспортній компанії, послуга впроваджується зокрема для спрощення придбання термінового квитка. Раніше військовослужбовці бронювали квитки через військового коменданта і це значно ускладнювало процес та робило фактично неможливою поїздку день у день. Адже було необхідно спочатку здійснити особистий візит до військового коменданта, а потім на вокзал, щоб викупити квиток.

 «Укрзалізниця» запустила сервіс замовлення квитків для військовослужбовців

16 груд. 2023 10:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

197

0
«Укрзалізниця» збудувала перший адаптований під євроколію зерновоз

Вагон враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури.


Screenshot_13

"Укрзалізниця" збудували на власних потужностях перший зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень колією 1520 мм та євроколією – 1435 мм. 

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу", – зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Вагон враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури. 

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Його вантажопідйомність 70 тонн; об’єм кузова 104 куб. м; 5 завантажувальних люків, 6 розвантажувальних; конструкційна швидкість 120 км/год.

Більшість комплектуючих і матеріалів для нового зерновозу – вітчизняного виробництва.

Далі такі зерновози планується поставити на серійне виробництво.


19 груд. 2023 12:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

138

0
У Дніпрі «Укрзалізниця» запускає приміський поїзд Dnipro City Express

Dnipro City Express курсуватиме за маршрутом Дніпро — Камʼянське.


Screenshot_13

У Дніпрі від 20 грудня 2023 року запустять приміський поїзд Dnipro City Express. Він сполучить місто з передмістям і містами-сателітами.

Про це повідомили у пресслужбі перевізника.

На першому етапі проєкту Dnipro City Express курсуватиме за маршрутом Дніпро — Камʼянське і зупинятиметься на станціях Горяїнове, Діївка, Сухачівка і Запоріжжя-Камʼянське.

Поїзди відправлятимуться з Дніпра о 5:14 (крім вихідних), 6:20, 10:00, 11:30 (крім вихідних), 15:40, 17:10 (крім вихідних), 19:10. Із Камʼянського поїзди відправлятимуться о 6:14 (крім вихідних), 9:00, 11:26, 12:42 (крім вихідних), 16:41, 19:12 (крім вихідних), 20:14.

Поїздка триватиме приблизно 40 хвилин, вартість квитків — від 12 до 18 гривень. На маршруті курсуватимуть відновлені електропоїзди серії ЕПЛ2Т. У поїздах є пандуси, місця для людей з інвалідністю та інклюзивні вбиральні, навігація зі шрифтом Брайля, місця для велосипедів, а ще — порти Type-C та USB для зарядки. Квитки на поїзди доступні в чат-боті «Укрзалізниці».