Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 03 травня
+15
$   39.53
  42.31

3 лип. 2023 15:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

163

0

У Гаазі відкрився Міжнародний центр розслідування вторгнення РФ в Україну

У Гаазі відкрився Міжнародний центр розслідування вторгнення РФ в Україну

В Гаазі також буде створено Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України


photo1688376870

У Гаазі сьогодні, 3 липня, відкрився Міжнародний офіс із розслідування вторгнення Росії до України.

Як повідомляє The Guardian, це стане першим кроком до створення трибуналу для керівництва Росії.

До Міжнародного центру судового переслідування за злочин агресії (ICPA) увійдуть прокурори з України, Євросоюзу, США та Міжнародного кримінального суду (МКС).

У центрі будуть проводити розслідування та збирати докази в якості проміжного кроку перед створенням спеціального трибуналу, який міг би притягнути до відповідальності кремлівських чиновників за розв'язання війни проти України.

В Гаазі також буде створено Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України. Політична декларація про його створення була підписана у травні на саміті Ради Європи.

У Гаазі відкрився Міжнародний центр розслідування вторгнення РФ в УкраїнуУ Гаазі відкрився Міжнародний центр розслідування вторгнення РФ в Україну - фото 2

4 трав. 2023 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

105

0
Всі хочуть бачити Путіна в Гаазі, - заявив Зеленський у Міжнародному кримінальному суді

Зеленський також наголосив, що Україна не може допустити гібридного імунітету (для воєнних злочинців) чи гібридного миру, пов’язаного з призупиненням воєнних дій на фронті.


65506180_605

Президент Володимир Зеленський висловив упевненість, що лідера держави агресора Володимира Путіна засудить за воєнні злочини в Україні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

Про це Зеленський заявив під час виступу в МКС, який транслював національний телемарафон, пише УП.

"Шановний народе Нідерландів, ми дуже раді бути сьогодні тут, у вашій сильній країні, на землі свободи і справедливості, основних цінностей…

Безумовно ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира. В Гаазі. Того, який заслуговує бути засудженим за злочинні дії. Це має бути здійснено тут, у столиці міжнародного права. Я певен, це станеться, коли ми переможемо. А ми переможемо", - сказав глава держави.

У своїй промові Зеленський також наголосив, що Україна не може допустити гібридного імунітету (для воєнних злочинців) чи гібридного миру, пов’язаного з призупиненням воєнних дій на фронті.

"Лише надійний мир, справжній мир, справжня свобода, справжня справедливість. Це саме те, що нам потрібно зараз", ­– зазначив президент.

title

Зеленський виступає в Гаазі