Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+17
$   39.43
  42.75

22 січ. 2024 14:10

Останнє оновлення  
22 січ. 2024 14:15
Події
0

97

0

Затримала ще 4-х ворожих агітаторів: серед них – тіктокер, який вихваляв удар «Іскандерами» по Харкову

Затримала ще 4-х ворожих агітаторів: серед них – тіктокер, який вихваляв удар «Іскандерами» по Харкову

Усім загрожує до 8 років тюрми.


Затримала ще 4-х ворожих агітаторів: серед них – тіктокер, який вихваляв удар «Іскандерами» по Харкову

Служба безпеки України затримала ще чотирьох проросійських інтернет-агітаторів, які працювали у різних регіонах України. Вони раділи повітряним атакам РФ по цивільній інфраструктурі нашої держави та дискредитували командування Сил оборони.

Про це повідомили в СБУ.

«Фігуранти закликали до капітуляції перед країною-агресором та розпалювали ненависть серед різних національних громад України», – кажуть у відомстві.

Одеса. Затримано місцевого блогера, який розмістив у ТікТок власне відео, де він виправдовував повітряну атаку РФ на Харків 2 січня цього року.

Тоді окупанти вдарили по місту російськими ракетами типу «Іскандер», що призвело до великої кількості загиблих та поранених місцевих жителів.

В СБУ кажуть, що фігурант намагався «відбілити» воєнний злочин росіян перед 12-тисячною аудиторією користувачів своєї сторінки. Того ж дня цей фейк вийшов в ефірі росТБ, звідки його підхопили пропагандистські інформресурси.

Київщина. Викрито місцеву жительку, яка через власні акаунти у фейсбуці і телеграм агітувала українців «скласти зброю» і не чинити спротив російським військовим. Також зловмисниця використовувала інтернет-ресурси для поширення фейків про різні національні громади України.

Черкащина. Викрили місцевого жителя, який виступав на підтримку окупації Криму і частини територій Донецької та Луганської областей. Маючи посвідку на проживання в РФ, чоловік героїзував російських загарбників та заперечував їхні воєнні злочини в Україні.

Дніпро. Затримано координатора місцевого осередку прокремлівської організації «Народовладдя». Зловмисник від імені «громадського об’єднання» публікував у соцмережах фейки щодо представників місцевих релігійних громад.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Злочинні дії ще двох пропагандистів додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 161.

Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

У чотирьох регіонах України затримали ворожих агітаторівУ чотирьох регіонах України затримали ворожих агітаторів - фото 2У чотирьох регіонах України затримали ворожих агітаторів - фото 3У чотирьох регіонах України затримали ворожих агітаторів - фото 4У чотирьох регіонах України затримали ворожих агітаторів - фото 5У чотирьох регіонах України затримали ворожих агітаторів - фото 6

18 січ. 2024 12:21

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 12:21
Події
0

94

0
На Одещині затримали студента, який готував екологічний теракт

Співпрацювати з ворогом студент почав восени 2023 року.


СБУ затримала на Одещині агента російських спецслужб, який шпигував  навіть готував екологічний теракт. Тепер йому загрожує довічне ув'язнення. 

Про це повідомили в СБУ.

«Головним завданням фігуранта було виявлення та передача координат, де зберігаються токсичні речовини, зокрема склади та сховища з пестицидами», – кажуть в СБУ.

Також агент розвідував місця можливого базування та маршрути переміщення Сил оборони України. Уже за вказаними геолокаціями росіяни планували здійснити повітряні атаки із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

В СБУ кажуть, що росіяни сподівалися спровокувати екологічне лихо на території регіону і таким чином розхитати внутрішню обстановку.

Щоб збирати дані, агент почав працювати таксистом та під виглядом перевезення пасажирів фіксував локації «потрібних» об’єктів.

«У результаті багатоетапної спецоперації співробітники СБУ покроково задокументували злочинні дії агента фсб і затримали його під час виконання ворожого завдання», – додають в СБУ.

За даними слідства, фігурантом виявився студент одеського університету. Восени минулого року він дистанційно почав співпрацювати з російським ФСБ. Особу кадрового співробітника ФСБ уже ідентифіковано кіберфахівцями СБУ. Він запропонував студенту негласно співпрацювати на користь РФ і отримувати за це «зарплату» від російської спецслужби.

«Фігурант підтримував комунікацію з ФСБ через популярний месенджер, а для конспірації використовував різні сім-карти та мобільні телефони», – кажуть в СБУ.

Під час обшуків у затриманого вилучено всі гаджети, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності проти нашої держави.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

На Одещині затримали студента, який готував екологічний терактНа Одещині затримали студента, який готував екологічний теракт - фото 2

19 січ. 2024 12:16

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 12:16
Події
0

35

0
Експосадовець Донецької митниці наводив російські ракети під Вугледаром

Йому загрожує довічне ув’язнення.


Правоохоронці затримали ще одного агента воєнної розвідки РФ, який коригував ворожі удари по ЗСУ на Донеччині.

За даними СБУ, ним виявився колишній керівник одного з відділів Донецької регіональної митниці.

Експосадовець виконував завдання окупантів щодо «наведення» російських зенітно-ракетних комплексів С-300 на місця тимчасової дислокації ЗСУ в районі Вугледара.

Для цього, у перервах між обстрілами, він обходив місцевість та фіксував пункти базування особового складу та військової техніки українських захисників.

«Отримані відомості він переправляв російській спецслужбі через популярний месенджер у вигляді скріншотів карт з текстовими файлами», – кажуть в СБУ.

Агента воєнної розвідки РФ затримали поблизу передової. Ним виявився мешканець Вугледара, колишній керівник одного з відділів Донецької регіональної митниці. Перед початком повномасштабного вторгнення РФ, він пішов на пенсію, а вже в грудні 2023 року дистанційно вийшов на ГРУ.

«Щоб сконтактувати з окупантами, зрадник зателефонував своєму колишньому колезі, який зараз є «зв’язковим» воєнної розвідки РФ на тимчасово захопленій частині території Донеччини», – додають у відомстві.

Під час обшуків в експосадовця вилучено мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Експосадовець Донецької митниці наводив російські ракети під Вугледаром

19 січ. 2024 12:39

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 12:40
Події
0

113

0
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС

Правоохоронці запобігли масштабній контрабанді важких наркотиків та психотропів до країн Євросоюзу та Близького Сходу.


Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Фото - СБУ

У результаті спецоперації у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Черкаській та Сумській областях нейтралізовано злочинну організацію, яка виготовляла та збувалапромислові обсяги амфетаміну, α-PVP, мефедрону та канабісу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У ході одночасних оперативних заходів ліквідовано 5 нарколабораторій і затримано 19 учасників угруповання.

Крім заборонених речовин у зловмисників вилучено автомат Калашникова, снайперську гвинтівку з глушником, бойові гранати Ф-1 та РГО, а також понад 1,5 тис. набоїв до стрілецької зброї.

За даними слідства, щомісяця фігуранти виробляли понад 80 кг наркотиків та психотропів на більше ніж 40 млн грн.

Готовий «товар» учасники угруповання збували двома каналами: перший – був орієнтований на замовників з різних регіонів України, інший – працював на зарубіжних наркодилерів.

Для замаскованого переправлення «продукції» за кордон зловмисники ховали його у міжнародних посилках під виглядом косметики або сантехнічних виробів.

Під час оперативних дій «на гарячому» затримано 3-х організаторів банди, які намагались відправити іноземним спільникам партію α-PVP.

Завдяки спецоперації СБУ вдалося ліквідувати нарколабораторії та запобігти створенню міжнародного каналу контрабанди заборонених речовин.

Під час майже 90 обшуків за місцями виготовлення, зберігання і збуту наркотиків і психотропів, а також у помешканнях та автомобілях фігурантів, серед іншого, виявлено:

майже 200 кг наркотичних речовин, а саме α-PVР, мефедрону, амфетаміну та канабісу, а також прекурсорів;

  • обладнання для виготовлення та фасування «товару»;
  • чорнові записи з даними про наркотрафік та клієнтів;
  • «виручку» у розмірі понад 2 млн у гривневому еквіваленті.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

чч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);

ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

16-ть учасників злочинної організації перебувають під вартою. Ще 3-м обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до наркобізнесу.



Більше фото
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС
Майже 200 кг наркотиків та мільйони готівки – нарколабораторії в Україні працювали на торгівців з Близького Сходу та ЄС

19 січ. 2024 15:18

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 15:18
Події
0

113

0
Полковник ЗСУ організував схему «відкатів» на закупівлях для війська

Від спільника він хотів отримати хабар за укладення потрібних договорів.


Полковник ЗСУ організував схему «відкатів» на закупівлях для війська

Служба безпеки викрила ще одну схему розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України.

За даними СБУ, в Києві «на гарячому» затримали начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника – генерального директора компанії-постачальника оборонних товарів.

Мова йде про полковника ЗСУ та керівника Львівської компанії, які налагодили схему «відкатів» під час укладання контрактів. Саме від нього військовий мав отримати хабар у розмірі майже 45 тисяч доларів. За таку суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ.

Обох фігурантів затримали під час передачі першого «траншу» – 14,6 тисяч доларів. В той час, як сума запланованої угоди підприємця із ЗСУ становила 36 мільйонів гривень.

«Завдяки оперативному реагуванню спецслужби вдалося заблокувати реалізацію цієї оборудки та унеможливити подальші махінації з бюджетними коштами, які призначенні для фінансування потреб українських захисників», – кажуть в СБУ.

На робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві та Львові було проведено більше 30 обшуків. Вилучено:

  • комп’ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи та чорнову бухгалтерію із доказами злочинної схеми;
  • ⁠майже 10 млн готівки у гривневому еквіваленті, походження якої з’ясовується.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди);
  • ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави – 10 мільйонів гривень. Триває розслідування, встановлюються й інші можливі учасники вказаної протиправної схеми.

В СБУ кажуть, що зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Полковник ЗСУ організував схему «відкатів» на закупівлях для військаПолковник ЗСУ організував схему «відкатів» на закупівлях для війська - фото 2Полковник ЗСУ організував схему «відкатів» на закупівлях для війська - фото 3Полковник ЗСУ організував схему «відкатів» на закупівлях для війська - фото 4