Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

18 січ. 2024 16:52

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 16:52
Події
0

118

0

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція

Правоохоронці вилучили речові докази на 170 мільйонів гривень.


У Кривому Розі діяло злочинне угрупування, яке займалося виготовленням і продажем наркотиків – «Двадцятовські». Зловмисники навіть створили «унікальний» спосіб розповсюдження наркотиків.

Як повідомили у Нацполіції, до наркомафії входило шість «банд», учасники яких забезпечували наркотиками майже всі регіони України.

«Упродовж 2022 року правоохоронці документували діяльність злочинної організації, учасники якої «спеціалізувалися» на виготовленні та збуті метамфетаміну. Правоохоронці встановили всіх учасників, місця виготовлення психотропних речовин та задокументували канали та способи їх збуту», – кажуть в поліції.

Організували наркобізнес на території Кривого Рогу троє місцевих мешканців зі звʼязками у кримінальному середовищі.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція

У поліції кажуть, що до складу наркокартелю входило шість підконтрольних організованих злочинних груп, учасники яких повинні були мати відмінну фізичну підготовку. Також при відборі «персоналу» до банди, організатори надавали перевагу особам, які пов’язують себе із незаконним обігом наркотиків.

«Характерною особливістю угруповання було збереження автономії для кожної окремої ланки: представники відокремлених груп майже не контактували між собою і зверталися одне до одного в розмовах, вживаючи виключно слово «друг». Така специфіка значно ускладнювала процес документування, адже після затримання окремих збувачів, правоохоронці не могли отримати інформацію про діяльність всього угруповання», – додають правоохоронці.

Виробляли метамфетамін на території орендованих гаражних приміщень та в одній із місцевих квартир. Зловмисники виробляли до 40 кілограмів психотропів на місяць.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 2

«Цікавою особливістю криворізького угруповання було те, що розповсюджували метамфетамін у пластикових коктейльних трубочках, зрізи яких запаювали термоклеєм різних кольорів, в залежності від району розповсюдження «товару». Якщо так званий «барига» реалізовував психотропи не на «власній» території, його жорстоко карали інші учасники банди», – додають у Нацполіції.

Правоохоронці кажуть, що у злочинній організації функціонувала чітка ієрархія: у лабораторіях працювали так звані хіміки, фінансисти контролювали грошові надходження, а приміщення нарколабораторій надійно охоронялися. Також для безперебійної торгівлі зловмисники продумали логістику і облаштування пунктів зберігання – через розгалужену «кур’єрську» мережу продавали продукцію великими та роздрібними партіями шляхом закладок і методом з рук в руки.

Прибуток криворізького наркокартелю від злочинної діяльності становив понад мільйон доларів щомісяця.

27 лютого 2023 року на території кількох регіонів країни правоохоронці ліквідували наркоугруповання. Було затримано організаторів та учасників, проведено понад 200 одночасних обшуків, у результаті яких вилучили майна та наркотичних речовин на 170 мільйонів гривень.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 3

Ділкам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 1 та 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту);
  • ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими - речовинами ) Кримінального кодексу України.

9 січня цього року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду справи по суті. Фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 4Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 5Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 6Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 7Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 8Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 9Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 10Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 11

20 груд. 2023 15:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

161

0
Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію

Угруповання із 44-ох учасників діяло на території м. Києва, Миколаївщини та Дніпропетровщини.


411062247_697910885812278_7926455603675705788_n

Столичні правоохоронці викрили міжнародну злочинну наркоорганізацію, яка переправляла наркотики в Україну в кавових машинах, музичних програвачах, великий портативних аудіо-системах. Клієнти з ними розраховувалися криптовалютою.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 15 учасникам злочинної організації, які налагодили контрабандний канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україну з метою їх збуту», – кажуть у відомстві.

У Нацполіції додали, що угруповання із 44-ох учасників діяло на території м. Києва, Миколаївщини та Дніпропетровщини.

Організатори надсилали наркотики та психотропи в Україну з Королівства Іспанії за допомогою міжнародних поштових відправлень.

Щоб замаскувати вміст посилки, злочинці пакували у предмети побутової техніки – кавові машини, музичні програвачі, великі портативні аудіо-системи.


Потім учасники злочинної організації продавали наркотики за принципом «з рук в руки» та поштовими відправленнями по Україні. За «товар» клієнти розраховували криптовалютою.

До спецоперації з розкриття наркозлочинів було задіяно понад 400 правоохоронців. Вони провели близько 60 обшуків, за результатами яких у підозрюваних вилучено:

  • 330 гр кокаїну,
  • 564 гр амфетаміну,
  • 200 гр A-PVP,
  • 1 236 шт МДМА,
  • 100 шт ЛСД та інші заборонені препарати,
  • понад 1 кг канабісу,
  • скляну ємність з шишками,
  • 250 гр галюциногенних грибів.

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин складає понад 5 млн грн.

Також у них вилучили зброю та набої до неї, 72 мобільних телефонів, банківські картки, 2 транспортні засоби, понад мільйон гривень, 8 300 доларів США, 1000 євро, чорнові записи.

Всіх підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та накладення арешту на вилучене майно.

Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізаціюПереправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 2Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 3Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 4Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 5Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 6Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 7Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 8Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 9Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 10Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 11Переправляли наркотики у кавових машинах, музичних програвачах та аудіо-системах: викрито міжнародну наркоорганізацію - фото 12

15 січ. 2024 13:53

Останнє оновлення  
15 січ. 2024 13:53
Події
0

140

0
Для «м'ясних» штурмів російським військовим видають наркотики та психотропи – Генштаб

Ці препарати спотворюють відчуття реальності.


Для «м'ясних» штурмів російським військовим систематично видають наркотики та психотропи – Генштаб

Особовому складу 108-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії систематично видають наркотичні та психотропні речовини.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

«Російські військові все частіше відмовляються гинути за недолугі цілі свого лідера, тому командування ворога вирішило вдатися до експерименту з додаткових видів стимулювання, які спотворюють відчуття реальності та ведуть до загибелі», – йдеться у повідомленні.

Так, за наявною інформацією, особовому складу 108-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії систематично видають наркотичні та психотропні речовини. Ці препарати призводять до ейфорії та притуплюють біль.

«Солдати, які їх вживають, легше погоджуються на м’ясні штурми, не побоюючись поранень або загибелі», – додають у Генштабі.