Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+18
$   39.43
  42.75

5 трав. 2024 09:19

Останнє оновлення  
5 трав. 2024 09:19
Політика
0

458

0

У Бога на плечі – шеврон з українським прапором, – звернення Зеленського у Великдень

У Бога на плечі – шеврон з українським прапором, – звернення Зеленського у Великдень

Президент опублікував пасхальне звернення.


5 травня Володимир Зеленський записав великоднє звернення до українців. Президент висловив сподівання, що Бог на стороні Сил оборони, а «із таким союзником життя точно переможе смерть».

«Ми відзначаємо сьогодні велике свято – Воскресіння Господнє. Великдень. Великдень символізує звільнення душі людини від рабства зла й темряви. Перемогу добра й справедливості, перемогу життя над смертю.

За все це ми боремось 802 дні поспіль. 802 дні, коли воля протистоїть мороку, доблесть протидіє терору. 802 дні нашого спротиву, які можна описати словами з Євангелія від Іоанна: «А Світло у темряві світить, і темрява не обгорнула його…», - сказав глава держави.

За його словами, сьогодні в українців одна спільна молитва. За всіх наших бійців, які зустрічають Великдень в окопах і на позиціях. За наших воїнів світла, які стримують демонів на всіх напрямках. За тих, хто дотримується в житті ще однієї заповіді: захищати Україну. За те, щоб усі вони повертались живими.

«За всіх наших цивільних людей, які щодня важко працюють, аби держава була міцною, аби успішно долала нечисту.

За всіх наших дітей. Не за віком мужніх хлопчиків і дівчаток, у яких Росія вкрала дитинство, але які, попри все, не розучились усміхатися й вірити в диво.

За всіх наших матерів і батьків, у яких забрали щасливу, спокійну старість. Та які, попри все, тримаються й піклуються по нас.

За всі наші міста й села, які повинні відчувати Господню благодать, а не постійний терор зла. Над якими нависли чорні хмари й летять бомби й ракети тих, кому місце в пеклі, а не в українському небі.

За наші землі й наших людей, чий дух не зламати.

Сьогодні наша молитва – за всіх українців, які чекають цього світанку й неодмінно побачать його».

«Біблія вчить нас любові до ближнього.

А сьогодення показало нам справжнє значення цього слова. Коли всі ми стали одне одному ближніми. А колишній сусід, що постійно набивався нам у брати, для нас далекий навіки. Він порушив усі заповіді, зажадав наш дім, прийшов нас убивати. Світ бачить це. Бог знає це. І ми віримо: у Бога на плечі – шеврон з українським прапором. Тож із таким союзником життя точно переможе смерть.

З Великоднем усіх вас, дорогі українці!

Христос воскрес!

Воістину воскрес!» - сказав Володимир Зеленський.

title

Привітання Президента України Володимира Зеленського з Великоднем