Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

1 лип. 2024 17:54

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

348

0

Тищенко майже рік ходив із перевірками від комісії, якої не існувало

Тищенко майже рік ходив із перевірками від комісії, якої не існувало

Він навіть розробив для комісії власну форму.


Нардеп Микола Тищенко майже рік проводив перевірки від тимчасово-слідчої комісії з вирубки лісів «Нацресурс», навіть після того, як комісія припинила свою діяльність.

Про це пише рух «Чесно».

Відомо, що у жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення ТСК «Нацресурс», яка мала би розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції.

Нардеп звітував про її діяльність, показував роботу комісії безпосередньо на місцях та навіть розробив для неї власну форму. А втім, у травні 2023 року парламент не затвердив звіт комісії, тож ТСК припинила свою діяльність.

Однак Тищенко і надалі продовжив здійснювати перевірки лісгоспів та інших установ від цієї ТСК. У «Чесно» підкреслюють, що члени таких комісій можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їх форми власності та режиму секретності, якщо вони пред'являють посвідчення народного депутата.

Микола Тищенко упродовж року повідомляв про викриття нібито колцентрів і ботоферм в різних містах України, представляючи себе членом вже не чинної ТСК із вирубки лісів.

А нещодавно народний депутат відвідав Дніпро, де він також оголосив про рейд на мережі ботоферм та колцентрів, однак під час цієї процесії його охорона скоїла напад на колишнього військовослужбовця.

Нагадаємо, за матеріалами ДБР генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.