Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 13 травня
+11
$   39.72
  42.81

14 черв. 2023 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

107

0

Трамп не визнав своєї провини та покинув залу суду – NYT

Трамп не визнав своєї провини та покинув залу суду – NYT

Трампу заборонено говорити зі свідками у справі, щоб запобігти можливому впливу на них.


266443

Колишнього президента США Трампа у вівторок, 13 червня, формально заарештували в будівлі федерального суду Маямі. Проте Дональд Трамп покинув залу федерального суду в Майамі у штаті Флорида, де вібувалося засідання у справі про неправомірне поводження з секретними документами. Він не визнав своєї провини за жодним із 37 пунктів звинувачення.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Як зазначається, після тимчасового арешту експрезидента та формальної процедури зачитування звинувачень суд вирішив не накладати на обвинуваченого обмежень, пов’язаних із подорожами за межами Флориди. Однак Трампу заборонено говорити зі свідками у справі, щоб запобігти можливому впливу на них.

Так само й інший фігурант у справі, помічник Трампа Волт Наута не визнав себе винним за жодним із обвинувачень і був відпущений судом під особисте зобов’язання.

Згідно з інформацією видання, Трампу та Науті федеральний магістрат наказав не обговорювати свою кримінальну справу, хоча вони тісно співпрацюють і бачать один одного практично щодня.

Очікується, що в наступні місяці федеральні прокурори й захист експрезидента братимуть участь у досудових процедурах: обвинувачення представлятиме свої докази, а захист намагатиметься зняти пункти звинувачень до початку слухань.

В чому звинувачують Трампа?

Торік у серпні Федеральне бюро розслідувань провело в резиденції Трампа Мар-а-Лаго у Флориді обшук. Тоді було вилучено 11 комплектів секретних документів та близько двох десятків коробок, про вміст яких не повідомлялося.

Трамп заявляв, що вилучення проводилося незаконно, оскільки багато документів він розсекретив сам під час свого президентства.