Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 23 вересня
+25
$   36.57
  38.9

18 верес. 2023 13:16

Останнє оновлення  
18 верес. 2023 13:16
Технології та наука
0

99

0

Telegram змінив систему ранжування в пошуку каналів та груп

Telegram змінив систему ранжування в пошуку каналів та груп

Оновлений пошук також надаватиме пріоритет за результатами з країни користувача.


У месенджері Telegram змінили систему ранжирування у пошуку загальнодоступних каналів та груп. Тепер пріоритет у видачі отримають канали, у яких більше «реальних» підписників.

Про це повідомив творець Telegram Павло Дуров.

Раніше загальнодоступні канали з великою кількістю підписників показувалися вище у пошуку, але цим занадто зловживали спамери. Тому тепер месенджер враховує для ранжування лише канали із, наприклад, великою кількістю Premium-підписників. По суті, саме вони будуть збільшувати рейтинг каналів у пошуку.

Оновлений пошук також надаватиме пріоритет за результатами з країни користувача. Тобто українцям пошук передовсім видаватиме українські канали та групи.

21 лип. 2023 09:07

Останнє оновлення  
21 лип. 2023 09:07
Технології та наука
0

77

0
У Telegram з'явилися сторіз, але доступні ще не всім

Новинка доступна тільки власникам Premium-підписки.


У Telegram з'явилася нова функція – тепер користувачі можуть публікувати сторіз за аналогією з Instagram. Новинка доступна тільки власникам Premium-підписки. 

Для того, щоб з'явився доступ до сторіз, необхідно оновити додаток до останньої версії. Після цього зайдіть в Telegram – в меню з'явиться рядок "Мої історії".

Історії ваших контактів будуть відображатися у верхній частині екрана – над діалогами.

Для того, щоб зняти історію, необхідно на головному екрані чатів потягнути вниз, щоб з'явилося меню. Примітно, що знімати сторіз можна одночасно з передньої і задньої камер смартфона. 

Однак варто звернути увагу на важливий нюанс. Зараз ваші сторіз побудовані на основі контактів. Це означає, що все, що ви публікуєте, можуть побачити абсолютно всі ваші контакти – від начальника до вчительки зі школи або потенційного роботодавця. Щоб уникнути непорозумінь, радимо "фільтрувати" вміст ваших сторіз, а перед публікацією – обмежити коло осіб, які їх побачать. Зробити це можна в пункті "Хто бачить цю історію". 

Крім того, зверніть увагу, що ви можете обрати, чи зберігати історії у своєму профілі за 24 години. Якщо так – потрібно активувати пункт "Залишити в моєму профілі". Також ви можете дозволити або заборонити іншим користувачам робити скріншоти ваших історій за допомогою пункту "Дозволити знімки екрану".

Якщо затиснути іконку контакту в панелі з історіями, ви зможете обрати, що робити зі сторіз певної людини: повідомляти про публікації або приховати їх.