Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+28
$   41.1
  44.63

10 лип. 2023 15:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

129

0

Суд усунув мера Рівного з посади на рік. Міський голова сказав, що це «суперечить здоровому глузду»

Суд усунув мера Рівного з посади на рік. Міський голова сказав, що це «суперечить здоровому глузду»

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного Олександра Третяка.


Screenshot_5

Міського голову Рівного Олександра Третьяка суд першої інстанції визнав винним у скоєнні корупційного адмінправопорушення та усунув з посади на рік. Таке рішення ухвалив суд 10 липня.

За даними видання, покарання передбачає штраф у розмірі 6 800 гривень, а також позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Це рішення можна оскаржити.

Третяк вже відреагував на рішення суду, сказавши, що "справа є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду". Посадовець наразі перебуває у відрядженні у Німеччині.

«Вважаю сьогоднішній судовий процес знущанням над правосуддям. Не визнаю провини жодним чином та переконаний, що діяв у межах чинного законодавства.

Окрім того, вважаю, що постанова Рівненського міського суду Рівненської області від 10.07.2023 р. у справі №569/2600/23 ухвалена із грубим порушенням процесуального законодавства.

Суддя Петро Денисюк попри поважні підстави для відкладення судового засідання, що було призначено на 07.07.2023 провів його без моєї присутності, чим грубо порушив законодавство.

Наразі перебуваю у Німеччині у робочій поїздці у містах Ессен та Берлін задля підписання угод про подальшу співпрацю, а також передачі чергової допомоги Рівному. Зокрема домовились про передачу тролейбусів для Рівного та іншої спецтехніки.

На жаль, вимушений констатувати, що тиск на місцеве самоврядування продовжується. А попри війну ми вимушені жити в іще одній реальності сьогодення: для судді Денисюка, як і для НАЗК, закони не писані, чомусь вони вважають, що на них не поширюються вимоги Конституції України, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Попереду апеляція, де продовжимо відстоювати свою правоту», - написав він у Телеграмі.

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного Олександра Третяка. Приводом для них став конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Незакрита справа, по якій, власне і суд прийняв вказане рішення, стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.