Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

28 трав. 2024 17:51

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Здоров'я
0

830

0

Спека провокує передчасні пологи – дослідження

Спека провокує передчасні пологи – дослідження

Глобальне потепління може мати негативні наслідки для немовлят.


Передчасні пологи все частіше фіксуються протягом останніх 25 років. Причиною цьому вчені вважаюють зміну клімату і потепління.

Такі висновки опублікувало видання MedicalXpress.

Науковці проводили дослідження, опрацювавши матеріали 1993–2017 років. Для аналізу зібрали дані 53 мільйонів пологів у 50 найбільш густонаселених містах Америки.

Передчасні пологи фіксували частіше у періоди, коли температура повітря сягала аномальних показників понад чотири дні підряд.

Це пояснюють тим, що, як і люди похилого віку, вагітні, новонароджені та немовлята особливо чутливі до впливу сильної спеки, адже не мають змоги охолодитися так само легко, як інші.

«Ми прогнозуємо дуже тепле літо цього року, і через зміну клімату ми будемо відчувати більше хвиль спеки в майбутньому.

Наше дослідження показує, що таке підвищення температури може означати гірші наслідки для немовлят, оскільки діти, народжені передчасно, можуть мати проблеми зі здоров’ям, і це тягнутиме за собою додаткові витрати на охорону здоров’я», – зауважив старший автор дослідження та професор Говард Чанг.

Вчені додають, що передчасні пологи (раніше 37 тижня) є основними причинами дитячої смертності та довгострокових проблем зі здоров’ям, зокрема респіраторних, когнітивних та поведінкових наслідків.

Нагадаємо, у Львові народилася дівчинка-богатирка: її вага понад 5,5 кг.