Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

19 січ. 2024 09:20

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 09:20
Суспільство
0

169

0

Снайперка «Фенікс» хоче повернутися на передову після того, як отримає протез

Снайперка «Фенікс» хоче повернутися на передову після того, як отримає протез

До великої війни Анастасія займалась вихованням сина Яреми та працювала у салоні автосервісу.


Снайперка на псевдо “Фенікс” оговталася після поранення і хоче повернутися на фронт – боронити майбутнє свого сина та своєї країни. 25-річна Анастасія Савка зі Львова втратила ногу, коли підірвалась на ворожій міні.

Її історію розповів центр UNBROKEN Ukraine.

Уламки сильно пошкодили ліву ногу захисниці, врятувати її не вдалося. Нині вона відновлюється після поранення у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (UNBROKEN).

До великої війни Анастасія займалась вихованням сина Яреми та працювала у салоні автосервісу. А з початку вторгнення – стала снайперкою на псевдо “Фенікс”. У складі 118-ї бригади вона знищувала ворогів на запорізькому напрямку.

Після поранення у рідному Львові хірурги Центру «Незламні» сформували снайперці куксу. У дівчини невисока ампутація, тож спеціалісти центру дають сприятливий прогноз щодо майбутнього протезування снайперки.

Поки рана гоїться, Анастасія займається фізичною та психологічною реабілітацією у Центрі. П'ятирічний Ярема, якого від початку служби захисниці виховують її батьки, постійно навідує маму.

“Україна асоціюється у мого Яреми з війною. Він поки зовсім маленький і знаходиться у відносно безпечному місці. Часто каже, що боїться вирости, поїхати в “Україну” і померти. Я не хочу аби він жив в такому постійному страху та здригався від звуку сирен. І тому маю гарантувати його безпеку та майбутнє”, – каже незламна снайперка, Анастасія Савка.

Снайперка «Фенікс» хоче повернутися на передову після того, як отримає протезСнайперка «Фенікс» хоче повернутися на передову після того, як отримає протез - фото 2Снайперка «Фенікс» хоче повернутися на передову після того, як отримає протез - фото 3Снайперка «Фенікс» хоче повернутися на передову після того, як отримає протез - фото 4

14 листоп. 2023 13:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

123

0
Зеленський подякував воїнам, які тримають позиції та не припиняють наступальні операції

МВС також доповіло Зеленському про ліквідацію наслідків нічних обстрілів.


0ac6fe89e6b672f9e2a99363cfc15940_1692111372_extra_large

14 листопада Володимир Зеленський провів щоденний селектор. Заслухав звіти розвідок, графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту.

Про це президент написав у телеграмі.

«Військові доповіли про збільшення кількості ворожих штурмів: Авдіївка, Купʼянськ, Донецький напрямок. Вдячний нашим воїнам, які тримають позиції та не припиняють наступальні операції», - зазначив Зеленський.

Ворог продовжує мститися вільному Херсону: обстрілює центр міста без жодної військової необхідності.

За його словами, рішенням минулої Ставки ми суттєво підкріпили тамтешні оборонні спроможності в розвідці, контрбатарейній, радіоелектронній боротьбі та ППО.

«Стежимо за його реалізацією», - додав президент.

МВС також доповіло Зеленському про ліквідацію наслідків нічних обстрілів.

«Також військові постійно аналізують зміни ворожих тактик застосування БПЛА і вносять корективи в роботу нашої ППО.

Працює «зерновий коридор». Нині долаємо позначку в 4 мільйони тонн вантажів і зберігаємо позитивну динаміку», - резюмував глава держави.