Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 25 квітня
+11
$   39.47
  42.18

3 квіт. 2023 07:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
СвітТоп новини
0

121

0

Російського пропагандиста Владлена Татарського підірвали в Санкт-Петербурзі

Російського пропагандиста Владлена Татарського підірвали в Санкт-Петербурзі


Російського пропагандиста Владлена Татарського підірвали в Санкт-Петербурзі

У Санкт-Петербурзі під час свого «творчого вечора» загинув російський пропагандист та колаборант Владлен Татарський. Він виступав у закладі, який належить засновнику терористичної «ПВК Вагнера» Євгену Пригожину. За даними Telegram-каналу Mash, бомбу на зустріч принесла дівчина Настя. Вона сховала вибухівку у статуетку і подарувала її Татарському, за кілька хвилин після цього стався вибух. Смерть пропагандиста підтвердили у міністерстві внутрішніх справ Росії. Через вибух, за даними губернатора Санкт-Петербурга Олександра Бєглова, постраждали ще 25 осіб.

Мешканку Санкт-Петербурга Дар'ю Трепову, яку підозрюють у вбивстві російського пропагандиста, продовжують розшукувати.
За даними "Фонтанки", російські силовики провели обшук у квартирі мешканки Петербурга, яку підозрюють у причетності до вбивства Татарського. "У Пушкінському районі Петербурга закінчилися обшуки у квартирі, ймовірно, пов'язаній із дівчиною, яку підозрюють у причетності до вибуху на Університетській набережній", – пише видання. Зазначається, що із квартири вивели жінку. "Імовірно, мова може йти про матір петербурженки Дар'ї, яку наразі розшукують", – повідомило видання. Російського пропагандиста Владлена Татарського підірвали в Санкт-Петербурзі Думка аналітиків
Вбивство Татарського є частиною ескалації внутрішніх конфліктів у Росії за участю ПВК "Вагнера".
Так вважають аналітики Інституту вивчення війни ISW. Крім того, вбивство Татарського може бути попередженням Пригожину, який все частіше критикує основні положення Кремля про війну в Україні та почав зазіхати на пост Президента РФ. Ймовірно, вбивство Татарського було навмисно здійснено у приміщенні, що належить Пригожину. Деякі російські політологи припускали, що й сам голова ПВК "Вагнера" міг бути присутнім на заході, проте цього підтвердження немає. Що кажуть в Україні? Ліквідація колаборантів у Росії призведе до незворотних процесів, які можуть розвалити країну-агресора з середини. Про це у Twitter повідомив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. «У РФ починається… Павуки поїдають один одного в банці. Питання “Коли внутрішній тероризм стане інструментом внутрішньої політичної боротьби?” у країні закручених гайок було питанням часу, як прорив дозрілого гнійника», – написав Подоляк. Він зазначив, що незабаром у РФ можуть початись смутні часи. Але не зважаючи на це Україна знає свій шлях і буде йти по ньому далі. Хто такий Владлен Татарський? Так званий воєнкор Владлен Татарський, справжнє імʼя якого Максим Фомін, був родом з Макіївки Донецької області. З 2011 року він перебував у вʼязниці Горлівки за грабіж, але після російського вторгнення у 2014 році втік і почав воювати у складі російських бойовиків проти України. З початком повномасштабної війни колаборант став «воєнкором» і закликав Росію вбивати якомога більше українців, вчиняти геноцид та насильство.