Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

17 січ. 2024 17:02

Останнє оновлення  
17 січ. 2024 17:02
Події
0

54

0

Росіяни обстріляли Херсон: загинув чоловік та поранено жінку

Росіяни обстріляли Херсон: загинув чоловік та поранено жінку

Обстріли у місті тривають від полудня.


17 січня російські окупаційні війська від полудня обстрілюють Херсон. Внаслідок цього загинув чоловік і поранена жінка.

Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

«Близько 15:00 внаслідок чергової атаки на обласний центр від уламків снаряду загинув чоловік, який перебував за кермом автомобіля», – кажуть в прокуратурі.

Також до лікарні із пораненнями доставлено 71-річну місцеву жительку. Травми жінка отримала внаслідок обстрілу перебуваючи у власній оселі.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному  провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).


15 січ. 2024 15:26

Останнє оновлення  
15 січ. 2024 15:26
Події
0

119

0
Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей

Пошкоджено також житлову та критичну інфраструктури.


Російська армія продовжує накривати вогнем з важкої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА Бериславський та Херсонський райони, Херсон і передмістя.

За даними Нацполіції, удари були нанесені по об’єктах житлової та критичної інфраструктури.

Війська окупаційної армії дронами та з артилерії атакували Станіслав.

«Цілеспрямовано били по рятувальниках та пункту екстреної медичної допомоги. Внаслідок скидання боєприпасів з БПЛА четверо рятувальників зазнали поранень, пошкоджено пожежний автомобіль», – кажуть у поліції.

Під обстрілом перебував і медичний заклад, пошкоджено будівлю та «швидку». Опівночі російські військові вдарили по населеному пункту з артилерії, медична допомога знадобилася 77-річній жінці, у неї діагностували гостру реакцію на стрес. Обстріли не припинилися і на світанку, внаслідок влучання снарядів пошкоджено агропідприємство та щонайменше 26 будинків.

Від ворожих атак постраждали житлові будинки у Микільському, Інгульці та Садовому.

У Бериславі та Шляховому внаслідок авіаударів, які окупанти здійснили 13 січня, поліція зафіксувала значні пошкодження 29 приватних будинків та території заводу. Також, як повідомили в обласній військовій адміністрації, вранці 15 січня, російсько-окупаційні війська з безпілотника скинули вибухівку на мирну жительку міста Берислав. Внаслідок чого 54-річна жінка отримала поранення спини та ніг.

Херсон окупанти обстрілювали цілодобово, ворог цілився по житлових кварталах, також пошкоджено контактну тролейбусну лінію та газопровід.

У прибережній зоні Центрального району поліція зафіксувала пошкодження квартир у багатоповерхівках, будівлі непрацюючого ресторану та території заводу.

У Дніпровському районі постраждали багатоповерхівки і магазин. У Корабельному районі ворожі снаряди пошкодили приватне підприємство, територію заводу, склад та офіси.

Цілодобово на місцях російських атак працювали поліцейські, рятувальники та бригади медичної допомоги.

За минулу добу поліція відреагувала на 193 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 6 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людейРосіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 2Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 3Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 4Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 5Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 6Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 7Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 8Росіяни атакують Херсонщину: за добу поранено 5 людей - фото 9

16 січ. 2024 14:15

Останнє оновлення  
16 січ. 2024 14:15
Події
0

112

0
Росіяни обстріляли Білозерку на Херсонщині: постраждав чоловік

У потерпілого діагностували вибухову травму та поранення ноги.


Зранку 16 січня російські війська обстріляли селище Білозерка Херсонської області. Під удар потрапив житловий будинок, внаслідок чого постраждав чоловік.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Обстріл стався близько 11:30, внаслідок якого постраждав 44-річний чоловік. У момент удару він перебував на подвірʼї будинку.

У потерпілого діагностували вибухову травму та поранення ноги. Йому надали медичну допомогу, надалі він лікуватиметься амбулаторно.