Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

6 січ. 2024 10:21

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

163

0

На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці

На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці

Про постраждалих нічого невідомо.


6 січня росіяни атакували Тягинську громаду, що на Херсонщині. Внаслідок обстрілів знищено модульні будинки, де жили переселенці.

Про це повідомила Херсонська ОВА.

Там також додали, що у громаді також знищені будівля сільради, склад з гуманітарною допомогою, а також приватні автівки.

Про постраждалих у Херсонській ОВА нічого не казали.

На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенціНа Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці - фото 2На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці - фото 3На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці - фото 4На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці - фото 5На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці - фото 6На Херсонщині росіяни знищили модульні будинки, у яких жили переселенці - фото 7

18 груд. 2023 12:20

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

57

0
ЗСУ перекидають підкріплення на лівий берег Херсонщини, а у росіян нестача техніки та живої сили

Зокрема, окупанти скаржаться на відсутність авто для евакуації поранених.


3434

Українські військові утримують позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. В той час, у російських військових виникли проблеми.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Із посиланням на російського блогера, аналітики повідомляють, що ЗСУ вдається продовжувати перекидати підкріплення на лівий берег Херсонщини.

Водночас інший військовий блогер з РФ стверджує, що окупанти скаржаться на відсутність транспорту для евакуації поранених, відсутність систем радіоелектронної боротьби (РЕБ), а також достатніх можливостей протибатарейної боротьби. Також в окупантів у районі села Кринки є проблеми з наявністю систем радіоелектронної боротьби для захисту евакуаційних груп від українських дронів.

Аналітики додають, що за інформацією українського військового оглядача Костянтина Машовця, під Кринками воюють підрозділи російського другого мотострілецького батальйону.

26 груд. 2023 14:16

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

94

0
Росіяни артилерією обстріляли Херсонщину – загинув чоловік

Тіло пенсіонера дістали з-під завалів. 


26 грудня, близько 12:20, Збройні сили РФ з артилерійської зброї обстріляли село у Дар’ївській громаді Херсонського району. Загинув чоловік.

Про це повідомляє прокуратура Херсонщини.

Через влучання снаряду у приватний  будинок загинув 71-річний місцевий житель.

Пошкоджено приватні будинки, господарські споруди.

За процесуального керівництва Олешківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

26 груд. 2023 20:44

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

42

0
Російська армія вчергове обстріляла Дар’ївську громаду на Херсонщині: є загиблий та поранена

На Херсонщині 26 грудня лунали вибухи.


26 грудня російські окупанти вчергове обстріляли Дар’ївську громаду на Херсонщині. Внаслідок обстрілу, є поранена та загиблий.

Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

За даними слідства, вдень 26 грудня, окупанти вкотре атакували село у Дар’ївській громаді Херсонського району. Через обстріл загинув 70-річний чоловік, а 50-річна жінка дістала поранення.

Раніше повідомлялось, що внаслідок артилерійського обстрілу цього ж населеного пункту, близько 12:20, загинув 71-річний місцевий житель.

За процесуального керівництва Олешківської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

4 січ. 2024 13:52

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

133

0
З тимчасово окупованої Херсонщини повернули 12-річного хлопця

На тимчасово окупованій території хлопчик проживав разом з бабусею.


Україні вдалося повернути з тимчасово окупованих територій ще одну дитину – 12-річного Андрія.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«З проханням його вивезти з окупації до Офісу Омбудсмана звернулася старша сестра дитини. На ТОТ хлопчик проживав разом зі своєю бабусею, бо мама померла влітку 2022 року», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Лубінця, в окупації хлопчика та його бабусю залякували, вчиняли психологічний тиск. Хлопчика погрожували відібрати у бабусі й влаштувати до дитячого будинку, оскільки він залишився без законного представника.

Уже 1 січня 2024 року хлопчик з бабусею опинилися на підконтрольній Україні території.