Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

26 черв. 2024 10:44

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

432

0

Президент Зеленський приїхав на Донеччину

Президент Зеленський приїхав на Донеччину

Зеленський, зокрема, представив нового командувача Об’єднаних сил Гнатова.


26 червня президент Володимир Зеленський приїхав у Донецьку область разом із Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та новим командувачем Об’єднаних сил генералом Андрієм Гнатовим.

Про це він повідомив у соцмережах.

«Представив сьогодні офіційно Андрія Гнатова всім, хто відповідає за оборону на Донеччині. Це людина молода, але знання фронту, досвід у нього саме такі, як потрібні. Завдання для генерала Гнатова очевидне – знищувати окупанта й, дуже важливо, берегти якнайбільше життів наших воїнів», – сказав Зеленський.



Зеленський разом із Сирським також заслухали доповіді безпосередньо з позицій. Зеленський розповів, що особисто зустрівся з військовими 110 бригади та 47-ї.

Окрім того, президент провів нараду щодо безпеки та підтримки людей.

«Багато питань. І щодо забезпечення життя – це вода, соціальні питання, евакуація, і щодо допомоги обороні, щодо відновлення житла. Вдячний кожному, хто справді на 100% робить усе, щоб наша Донеччина вистояла», – сказав Зеленський.

Він пообіцяв «окрему розмову в Києві», зокрема з урядовцями, які повинні бути «і тут, і в інших місцях поблизу фронту».

«У складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто з Києва не видно. І був здивований, що деякі профільні урядовці не були тут по пів року та більше. Буде серйозна розмова, і буду робити щодо них відповідні висновки», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, 24 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Раніше ми писали, що начштабу «Азов» подав заяву до ДБР на генерала Содоля.