Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+11
$   41.02
  45.56

24 черв. 2024 17:06

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

221

0

Начштабу «Азов» подав заяву до ДБР на генерала Содоля, – ЗМІ

Начштабу «Азов» подав заяву до ДБР на генерала Содоля, – ЗМІ

Содоля звинувачують у перевищенні службових обо’язків.


Начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії України Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Його на початку року призначили командувачем Об’єднаних сил ЗСУ.

Про це Кротевич повідомив у своєму Telegram-каналі.

Військовий не назвав прізвища генерала, щодо якого вимагає провести розслідування, проте зауважує, що цей генерал «убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал».

За словами Кротевича, «99% військових його ненавидять за те, що він робить».

«Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює», – написав Кротевич.

За його словами, вдатися до медійного розголосу його змусило розуміння, що це єдиний спосіб змінити ситуацію. Кротевич також додав, що перед цим намагався розв’язати ситуацію внутрішньо.

«Відверто заявляю: я старався (не тільки я, це факт, але кажу за себе), казав в кабінетах, передавав інформацію всім, кому була змога. Більш того, даючи свідчення, по тих справах, щодо яких я не можу казати, я прямо заявляв про, на мою думку, «військові злочини». Але, мабуть, більшості пох*р», – зазначив військовий.


Як пише «Українська правда» з посиланням на «співрозмовника у військово-політичному керівництві», генерал, щодо якого Кротевич подав заяву до ДБР, – є генерал-лейтенант Юрій Содоль, якого на початку року призначили командувачем Об'єднаних сил ЗСУ.

Державне бюро розслідувань підтвердило в коментарі журналістам, що отримало заяву від Богдана Кротевича. Із заявою зараз працюють слідчі. Водночас, правоохоронці не розкривали, про кого йдеться.

За даними УП, Кротевич звинувачує генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України, і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом. Сам Кротевич також висловив готовність свідчити у справі.