Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

20 серп. 2024 12:42

Останнє оновлення  
20 серп. 2024 12:42
Політика
0

410

0

Президент Зеленський анонсував появу нового міністерства

Президент Зеленський анонсував появу нового міністерства

Нова структура буде відповідальна за українців, які проживають в інших країнах.


Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення нової інституції, яку можна назвати «міністерством української єдності». За його словами, ця інституція матиме на меті захист спільних інтересів українців за кордоном та протидію російським впливам.

Про це він повідомив виступу на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України у Дніпрі 20 серпня.

Як зазначив президент, ця нова структура буде відповідальна за мільйони українців, що проживають в інших країнах, забезпечуючи їхні зв’язки з Україною та захищаючи інтереси нації. Зеленський підкреслив необхідність модернізації державних інституцій для об’єднання всіх українців навколо України та її захисту на міжнародному рівні.

Президент також звернув увагу на те, що Росія активно використовує свої пропагандистські ресурси за кордоном, особливо серед українців. Зеленський зазначив, що нова інституція допоможе протидіяти цим впливам і посилити інституційну присутність України в країнах-партнерах.

Зеленський анонсував, що нова інституція матиме на меті вирішення питань, пов’язаних з духовною незалежністю українського народу та забезпеченням освітніх, культурних і інформаційних потреб українців за кордоном. Він наголосив, що ця робота виходить за межі можливостей однієї лише системи МЗС, тому потрібно створити спеціалізовану інституцію, яка координуватиме зусилля інших державних органів.

Окрім того, президент повідомив про плани відкриття нових консульств у кількох європейських країнах, зокрема, в Польщі, Німеччині, Болгарії, Італії, Чехії, Словаччині та Франції.

Читайте також: Зеленський просить Раду зібратися, щоб позбавити нагород зрадників і посилити «духовну незалежність».