Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+14
$   41.44
  46.24

17 серп. 2023 10:26

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Події
0

115

0

Пожежа знищила 16 км окупованого острова Джарилгач

Пожежа знищила 16 км окупованого острова Джарилгач

Російська влада облаштувала полігон на острові.


dzharylgatch

На тимчасово окупованому острові Джарилгач на Херсонщині було знищено майже 16 км територій внаслідок тривалої пожежі.

Майже вся заповідна зона острова вигоріла, а доля тварин – невідома. Про це повідомила директорка Джарилгацького національного природного парку Ірина Сабашенко у коментарі "Новинам Приазов’я" від "Радіо Свободи".

За її словами, пожежа виникла саме через те, що окупаційна російська влада облаштувала полігон на острові. Вона почалась приблизно 4-5 серпня, а закінчилась 11 серпня.

"Скоріш за все, було загоряння рослинного покриву, тому так сталося. У нас вигоріла майже вся заповідна зона, там сконцентрована основна частина всіх цінних видів, всіх частин степових екосистем, рідкісних видів, які занесені до "Зеленої книги України", а доля тварин нам взагалі невідома", – заявила керівниця нацпарку.

Вогонь міг знищити більшу частину унікальної екосистеми. Постраждали популяції всіх рідкісних рослин і тварин, зокрема копитних.

Ірина Сабашенко каже, що на відновлення рослинного покриву деяких видів знадобиться від 15 до 30 років.

Джарилгач – найбільший в Україні острів, розташований у Скадовському районі Херсонської області. На території розташований Джарилгацький національний природний парк, де живуть унікальні тварини і рослини.