Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+23
$   41.1
  44.63

19 черв. 2023 16:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

225

0

Понад 500 жителів окупованих Олешок загинули через підрив ГЕС – Центр національного спротиву

Понад 500 жителів окупованих Олешок загинули через підрив ГЕС – Центр національного спротиву

Жителі лівобережжя Херсонщини загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС.


Screenshot_6

Росіяни на тимчасово окупованих територіях не евакуйовували людей, які не мають російського паспорта. За попередніми даними понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта. Порушуючи усі норми Міжнародного гуманітарного права та звичайної людяності, росіяни просто залишили місцевих на смерть. Дії росіян щодо цивільного населення мають всі ознаки геноциду і кожен, хто долучився до знущань з українців – понесе справедливе покарання», - зазначають у Центрі.

Волонтери та «муніципальні працівники» дістають тіла людей в окупованій Голій Пристані на Херсонщині. Скільки саме там померло через підрив Каховської ГЕС — невідомо, Росія не пропускає туди ООН для евакуації цивільних, бо «важко гарантувати безпеку».

Фото: Getty Images

Понад 500 жителів окупованих Олешок загинули через підрив ГЕС – Центр національного спротивуПонад 500 жителів окупованих Олешок загинули через підрив ГЕС – Центр національного спротиву - фото 2Понад 500 жителів окупованих Олешок загинули через підрив ГЕС – Центр національного спротиву - фото 3

Нагадаємо, через підрив росіянами Каховської ГЕС загинули 17 людей на підконтрольній Україні території. З них 13 потонули, ще чотири — отримали несумісні з життям поранення під час евакуації. Безвісти зниклими залишається 31 людина.