Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 02 травня
+9
$   39.64
  42.3

23 серп. 2023 12:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

110

0

Понад 200 обшуків: Нацполіція вилучила більше 10 000 медичних справ ухилянтів від призову

Понад 200 обшуків: Нацполіція вилучила більше 10 000 медичних справ ухилянтів від призову

Усі вилучені матеріали будуть ретельно проаналізовані та перевірена законність їх одержання.


obwyki_2208_10

22 серпня оперативники Департаменту стратегічних розслідувань разом з органами досудового розслідування Національної поліції та прокуратурою проводили по всій країні понад 200 обшуків у медичних закладах і територіальних центрах комплектування.

Про це повідомляє Нацполіція.

«Підставою проведення комплексних заходів стали виявлені поліцейськими масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи даних установ.  За винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби.

Зокрема писали фіктивні історії хвороб, видавали незаповнені медичні бланки з усіма печатками та підписами, а також бланки повісток, вносили недостовірні відомості про стан здоровʼя до відповідних інформаційних баз тощо. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу», - пояснюють у поліції.

За результатами проведення слідчих дій за місцем розташування МСЕК та ВЛК, у приміщеннях ТЦК та за місцем проживання причетних до «схем» осіб поліцейські вилучили понад 10 000 особових медичних справ, журнали реєстрації осіб, які пройшли та проходять комісії, тощо.

Усі вилучені матеріали будуть ретельно проаналізовані та перевірена законність їх одержання. Також діям службовців та цивільних осіб, які стали псевдохворими або отримали псевдоінвалідність, буде надана правова кваліфікація.

obwyki_2208_11

Понад 200 обшуків провели правоохоронці