Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

20 лют. 2024 14:08

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

541

0

Політична провокація – український міністр заявив, що поляки висипали 4 тонни зерна

Політична провокація – український міністр заявив, що поляки висипали 4 тонни зерна

Зерно йшло транзитом до Німеччини.


Розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі – чергова політична провокація, спрямована на розкол між нашими народами.

Таке переконання висловив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Біля опівдня на коліях станції Медика протестувальники висипали близько 4 тонн зерна з двох вагонів зерновозів, які очікували перевантаження на вузьку колію. Ця агропродукція йшла транзитом до Німеччини.

«Від зіпсованого зерна не виграє ніхто. Такі «акції» – програш для всіх, окрім росіян, які зацікавленні у знищенні наших країн та розбраті цивілізованих країн.

2 роки українські фермери збирають зерно в бронежилетах, під ракетними атаками та попри мінну небезпеку. Українська армія буквально пробила коридор для цього зерна через Чорне море, в світі його вже назвали Українським коридором. Саме через Чорне море йде до 90% нашого експорту. Бо це – питання нашого виживання. І виживання світу, який залежить від українського зерна, особливо в країнах Африки та Азії.

10 років тому, на Майдані Незалежності сотні українців віддали своє життя за право жити у вільній і сучасній Європі. І ми продовжуємо вірити, що Європа там, де поважають працю і цінують партнерство» – прокоментував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано польські правоохоронні органи, Польські залізниці та посольство України в Польщі.

Відомо, що усі вагони «Укрзалізниці» на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі.

Нагадаємо, поляки розпочали жорстку блокаду на українському кордоні.