Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+15
$   39.43
  42.75

28 серп. 2023 10:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

115

0

Перша європейська столиця позбувається електросамокатів

Перша європейська столиця позбувається електросамокатів

Столиця Франції прибере до 1 вересня з вулиць 15 тисяч прокатних електроскутерів. На власних їздити не заборонятиметься. Це підтримали парижани на місцевому референдумі.


e1_large

З 1 вересня у столиці Франції не можна буде скористатися сервісами прокату електросамокатів. Таким чином Париж стане першою європейською столицею без прокатних електроскутерів.

Про це пише DW.

Як і очікувалось, паризька міська влада не стала продовжувати контракти з трьома операторами самокатів у місті - каліфорнійським Lime, амстердамським Dott і берлінським Tier.

Як пише Le Figaro, з вулиць заберуть приблизно 15 тисяч електросамокатів.

На початку квітня жителі Парижа на референдумі переважною більшістю голосів підтримали заборону прокатних електросамокатів на вулицях міста. За проголосували 89 відсотків учасників. Проте це голосування піддавалось критиці через низьку явку: у ньому взяли участь лише 7,46 відсотка парижан.

Заборона не торкнеться власників електросамокатів. За даними французького міністерства транспорту, минулого року по всій країні продали 700 тисяч таких скутерів. На орендованих самокатах французи щодня здійснюють близько 100 тисяч поїздок у приблизно 200 населених пунктах країни.

Референдум у Парижі організували за ініціативою мерки міста Анн Ідальго. Значним аргументом на користь заборони стала низка смертельних аварій, що продемонструвала небезпеку цих транспортних засобів, якими дозволяється користуватися дітям від 12 років.

26 серп. 2023 09:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

88

0
Колумбія ввела третю стать в офіційних документах

Уже 26 людей вирішили внести цю зміну у свої посвідчення особи та свідоцтва про народження.


Screenshot_6

Міністерство закордонних справ Колумбії заявило, що країна почала видавати паспорти з гендерною приналежністю "X" для людей, які ідентифікують себе як небінарні.

Про це пише The Manila Times.

У березні 2022 року колумбійський суд постановив, що люди повинні мати можливість реєструвати свою стать як небінарну в офіційних документах, що посвідчують особу.

За наступні сім місяців, згідно з офіційними даними, 26 людей вирішили внести цю зміну у свої посвідчення особи та свідоцтва про народження.

Колумбійці можуть скористатися новим правом як у своїй країні, так і в її закордонних представництвах.

Колумбія, населення якої становить 50 мільйонів, приєднується до країн, які дозволяють цю можливість, таких як Австралія, Пакистан, Непал, Нова Зеландія, Німеччина, Аргентина, Сполучені Штати та Мексика.