Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 12 травня
+8
$   39.72
  42.81

26 груд. 2023 09:49

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 09:49
Суспільство
0

168

0

Перша група українських пілотів завершила навчання на F-16 у Великій Британії

Перша група українських пілотів завершила навчання на F-16 у Великій Британії

Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку в іншій європейській країні з підвищення рівня льотної майстерності.


Перша група українських пілотів, яка пройшла підготовку у Великій Британії, зараз вчиться керувати винищувачами F-16 у Данії. Навчання завершили шість пілотів бойових винищувачів, які пройшли підготовку з англійської мови для пілотів.

Про це повідомив британський уряд.

У серпні Військово-повітряні сили Британії почали навчання з льотної майстерності та англійської мови. Зараз іще десять українських пілотів залишаються у Великій Британії для продовження практичної базової льотної підготовки, а також для опанування авіаційної медицини і підготовки до роботи на центрифугах. Окрім підготовки пілотів, десятки українських авіатехніків також вчать орієнтовану на інженерну справу англійську мову.

Пілоти, які проходять базову льотну підготовку, практикуються на літаках Grob Tutor, вивчаючи загальні процедури керування, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю. Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку в іншій європейській країні з підвищення рівня льотної майстерності.

Програму розробили так, щоб українські пілоти отримали навички, необхідні для переходу до наступного етапу навчання на винищувачах у країнах-партнерах — це наблизить українських пілотів до польотних стандартів НАТО.

Велика Британія продовжить підтримку українських пілотів у 2024 році.

21 листоп. 2023 15:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

146

0
У Данії українські пілоти вже проходять підготовку на F-16 в повітрі

Наступний етап, за словами Ігната, — це самостійні польоти.


Screenshot_4

Деякі українські пілоти, зокрема в Данії, вже проходять підготовку в повітрі з інструкторами на літаках F-16.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Перед цим були легкомоторні літаки натівського зразка, які допомагають легше перейти на F-16. Зараз це вже польоти з інструктором. Кожен день може збільшуватися число українських пілотів, які проходять підготовку і виконують завдання, які ставить перед ними інструктор”, — сказав Ігнат.

Наступний етап, за словами Ігната, — це самостійні польоти.

І тоді вже відповідно польоти на бойове застосування для того, щоб навчатися воювати на цьому літаку”, – пояснив Ігнат.

За його словами, окрім пілотів, які навчаються в Данії, навчання проходять в США і у Великій Британії. Там, зокрема, підготовку проходять не лише пілоти, а й інші фахівці, наземний персонал, офіцери бойового управління і інженерно-авіаційної служби.