Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+18
$   39.43
  42.75

18 січ. 2024 14:08

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 14:08
Події
0

99

0

Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми

Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми

Живою залишилася лише одна дитина.


Судитимуть шістьох російських військовослужбовців, які у березні 2022 року відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях, які їхали по Житомирській трасі. Внаслідок обстрілу загинуло подружжя, їхніх двох дітей забрали. Згодом стало відомо, що старша донька загинула від поранення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Внаслідок обстрілу чоловік та жінка загинули одразу, старша дитина отримала вогнепальне поранення. Сестер окупанти забрали до своєї БМП, молодшу дівчинку згодом віддали чоловіку, який проживав поруч з місцем дислокації підрозділу. Старшу – вивезли за межі України.

Лише через 9 місяців стало відомо, що вона загинула від отриманого поранення. Це підтверджено висновком судової медичної експертизи. Її тіло вдалося повернути на Батьківщину та передати родичам для поховання.

Крім того, російські військовослужбовці того ж дня стріляли з вогнепальної зброї по ще одному автомобілю. В ньому перебували водій та четверо пасажирів. В даному випадку мирні мешканці не постраждали, ушкоджень зазнав лише транспортний засіб.

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу зс рф та п’яти його підлеглих за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьмиПеред судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 2Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 3Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 4

25 груд. 2023 11:22

Останнє оновлення  
25 груд. 2023 11:22
Події
0

118

0
Росіяни обстріляли цивільну та припортову інфраструктуру в Одеській області

Повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.


24 грудня ввечері ворог здійснив масовану атаку БПЛА по об’єктам цивільної та припортової інфраструктури Одеси та області. Внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнали технічні приміщення припортової інфраструктури Одеси.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Також в Роздільнянському районі уламками пошкоджено недіючі адміністративну та складську будівлі. Розпочалася пожежа, її оперативно ліквідували.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

26 груд. 2023 14:16

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 14:16
Події
0

82

0
Росіяни артилерією обстріляли Херсонщину – загинув чоловік

Тіло пенсіонера дістали з-під завалів. 


26 грудня, близько 12:20, Збройні сили РФ з артилерійської зброї обстріляли село у Дар’ївській громаді Херсонського району. Загинув чоловік.

Про це повідомляє прокуратура Херсонщини.

Через влучання снаряду у приватний  будинок загинув 71-річний місцевий житель.

Пошкоджено приватні будинки, господарські споруди.

За процесуального керівництва Олешківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

26 груд. 2023 21:07

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 21:07
Події
0

148

0
Росіяни обстріляли вокзал і потяг у Херсоні. Загинув лейтенант, що допомагав людям евакуюватися

Внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини


Фото - ілюстративне

Російські військові ввечері 26 грудня завдали чергових ударів по Херсону. Армія РФ атакувала місто із різного виду озброєння протягом двох годин. Пошкоджено вокзал і рухомий склад «Укрзалізниці». Кілька людей отримали поранення, відомо про загибель правоохоронця.

Про це повідомили у телеграмі МВС.

«Близько 140 цивільних на залізничному вокзалі чекали відправлення евакуаційного потягу.

В цей час ворог розпочав масований обстріл міста.

Поліцейські, які несли службу на вокзалі, терміново розпочали евакуацію людей. Завдяки чітким діям поліції, всіх вдалося вивести в безпечні місця. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надають медичну допомогу», - зазначив голова МВС Ігор Клименко.

На жаль, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Він у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей.

«Ще двоє поліцейських - в лікарні з осколковими пораненнями.

Незважаючи на ризики, поліція завжди служить та захищає. Ціною власного здоровʼя та життя.

Цей черговий воєнний злочин Росії ретельно документується», - зазначили у МВС.

Голова ОВА Олександр Прокудін показав відео з Херсону під обстрілом.


28 груд. 2023 15:26

Останнє оновлення  
28 груд. 2023 15:26
Події
0

110

0
Росіяни обстріляли пункт видачі харчів на Харківщині: є загиблі

Окупанти обстріляли місто з РСЗВ «Град».


28 грудня близько 10:00 російські військові обстріляли м. Вовчанськ. Ворог вдарив по центру міста. У цей час місцеві мешканці перебували біля пункту видачі харчування. Дві жінки отримали поранення, одна з них від померла в лікарні. 

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Пошкоджено магазини, будинки. Також внаслідок обстрілу загорівся легковий автомобіль.

За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто з РСЗВ «Град».

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Росіяни обстріляли пункт видачі харчів на Харківщині: є загиблі