Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+20
$   39.43
  42.75

30 черв. 2023 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

180

0

Окупанти зменшують присутність на території ЗАЕС

Окупанти зменшують присутність на території ЗАЕС

Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку «в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну».


Screenshot_4-13

За останніми даними окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників «Росатому», які керували діями росіян.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО.

Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з «Росатомом». Згідно отриманих вказівок вони мають від’їхати до 5 липня.

«Бажаний напрямок – територія окупованого Криму. На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева», - зазначають розвідники.

Також на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку «в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну».

29 черв. 2023 08:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

153

0
У двох областях розпочинають навчання на випадок підриву Запорізької АЕС

Навчання стартують у Дніпропетровській та Запорізькій областях


Screenshot_2

У Запорізькій та Дніпропетровській областях сьогодні розпочинаються масштабні навчання на випадок можливої надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС.

Про це 29 червня повідомили обласні військові адміністрації.

"Розпочинаються командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Запорізької області. Тренування відбуватиметься на території міста Запоріжжя та Запорізького району. Метою заходу є злагодження дій всіх служб у разі реальної загрози виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС", - написав у Telegram голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

З його слів, можливі тимчасові обмеження руху на окремих ділянках. "Просимо громадян зберігати спокій та з розумінням поставитись до деяких незручностей! Звертаємо увагу, що ситуація контрольована, тому просимо громадян утриматися від надмірної інформаційної уваги до проведення тренувань", - зауважив голова ОВА.

При цьому навчання відбудуться і на Дніпропетровщині.

"Сьогодні в Нікопольському та Криворізькому районах будемо відпрацьовувати дії на випадок теракту на Запорізькій АЕС. Не панікуйте! Це навчання", - зазначив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

З його слів, масштабні навчання в області відбуватимуться 29-30 червня.

"Відпрацюємо алгоритм дій на випадок теракту на Запорізькій АЕС. Адже в разі надзвичайної ситуації всі служби мають діяти чітко і злагоджено – від цього залежатимуть життя", - зазначав раніше Лисак.

Акцент під час навчань, з його слів, робитимуть на плані евакуації.