Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+12
$   41.44
  46.24

18 черв. 2024 17:01

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

237

0

Окупанти на Донеччині обезголовили українського військового

Окупанти на Донеччині обезголовили українського військового

Правоохоронці розпочали досудове розслідування.


Днями на Донеччині російські військові обезголовили беззбройного бійця Збройних сил України.

Про це заявив голова Офісу генерального прокурора Андрій Костін.

Відомо, що 17 червня українські військові отримали інформацію про те, що військові одного з підрозділів РФ у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та обезголовлювати їх.

Під час проведення аеророзвідки українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони. На його капоті лежала відрізана голова українського бійця.

«Це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор – не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму. Ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ», – заявив Костін.

Правоохоронцями уже розпочате досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством – ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Можливе покарання – 10-15 років тюрми або ж довічне ув’язнення.

В ОГП також наголошують, що такі дії є грубим порушенням статей Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Нагадаємо, у Кринках, що в Херсонській області, росіяни розстріляли українських військовополонених. За цим фактом правоохоронці почали розслідування.