Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 09 травня
+7
$   39.38
  42.32

2 лип. 2023 09:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

165

0

Окупанти через наступ ЗСУ стягують під Бахмут сили з інших напрямків — ISW

Окупанти через наступ ЗСУ стягують під Бахмут сили з інших напрямків — ISW

РФ, можливо, зосереджує елітні сили в районі Бахмута, щоб зберегти сприйняту інформаційну перемогу в результаті нібито захоплення Бахмута 21 травня.


Screenshot_4
DeepState

Російські війська на тлі успішних операцій ЗСУ в районі Бахмута виводять на цю ділянку фронту свої сили з інших напрямків. Військові операції навколо міста-фортеці можуть обернутися для російського командування або ризиком на Херсонщині і Луганщині, або ж відводом загарбників з півдня України.

Про це йдеться в новому зведенні ISW (Інституту вивчення війни).

Зазначається, що російські війська, ймовірно, реагують на українські операції навколо Бахмута перекиданням сил з інших регіонів України.

Аналітики прогнозують, якщо російських підкріплень, вже надісланих до Бахмута, буде недостатньо для утримання досягнутих успіхів у цьому районі, російське командування може опинитися перед складним вибором: чи ризикувати створенням серйозних вразливих точок у Херсонській та Луганській областях, чи почати відводити війська з півдня України.

Як раніше заявляла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, російські війська перекинули частину своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку на Бахмутський та Запорізький напрямки на тижні після початку наступальних дій ЗСУ 4 червня.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що Бахмут продовжує пропонувати російським військам більше пропагандистської цінності, ніж військових переваг, і припустив, що РФ, можливо, зосереджує елітні сили в районі Бахмута, щоб зберегти сприйняту інформаційну перемогу в результаті нібито захоплення Бахмута 21 травня.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі визнав, що українські контрнаступальні операції займуть більше часу, ніж очікували деякі західні спостерігачі.

На думку експертів, подібні заяви про українські операції свідчать про те, що українські війська наразі не намагаються проводити широкомасштабні операції, які могли б призвести до швидкого територіального просування вперед.

Тим часом українські офіційні особи регулярно вказують на те, що Сили оборони ще не виділили значну частину своїх сил для проведення контрнаступальних операцій і ще не розпочали основну фазу контрнаступу.

30 черв. 2023 08:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

128

0
ЗСУ вибивають росіян на флангах міста Бахмут – Ганштаб

Також підрозділи ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.


354217037_3372969416286744_8619172660201663879_n

Українські війська продовжують проводити наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

«На напрямках Левадне – Приютне, Мала Токмачка - Очеретувате мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах», — зазначив військовий.

Підрозділами ЗСУ на напрямку Привілля-Залізнянське також було досягнуто часткового успіху.

За словами речника, на флангах міста Бахмут наші війська чинять тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів. Мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Також підрозділи ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.